Antena 3 CNN Actualitate Andronescu: Şcolile vor organiza cursuri pentru cei care au căzut la BAC

Andronescu: Şcolile vor organiza cursuri pentru cei care au căzut la BAC

Andronescu: Şcolile vor organiza cursuri pentru cei care au căzut la BAC
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Iul 2012   •   12:28
UPDATE 13:21 - Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a declarat că, potrivit raportărilor din 30 la sută din unităţile şcolare, rezultatele de la bacalaureat de anul acesta sunt comparabile cu cele de anul trecut, în unele judeţe au scăzut notele, în altele au crescut, faţă de 2011.

Ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, le recomandă elevilor care nu au promovat examenul de bacalaureat să nu se descurajeze, întrucât urmează etapa din luna august, iar până atunci va cere şcolilor să organizeze cursuri.

Întrebat dacă se vor modifica subiectele pentru luna august, în sensul de a fi mai puţin dificile, ministrul Educaţiei a spus că "nu ar fi corect să fie o altă abordare a subiectelor".


Rezultatele la examenul de bacalaureat trebuie discutate cu echilibru, aşteptăm colectarea datelor oficiale şi apoi vom avea o viziune de ansamblu, a declarat, duminică, ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu.
   
"Am primit doar rezultatele din 12 judeţe. Acum le analizăm. Aşteptăm toate rezultatele oficiale. Trebuie să dicutăm cu echilibru rezultatele din acest an", a precizat ministrul Educaţiei.
   
În 2011, promovabilitatea la bacalaureat a fost de 44,47% la nivel naţional, înaintea contestaţiilor.
   
Anul acesta ar putea fi puţin mai scăzută, cam 43-44 la sută, dar diferenţa rezidă din faptul că toate centrele de examen au camere video, în timp ce anul trecut aveau numai o parte din unităţi.

Citeşte şi DEZASTRU la BACALAUREAT. În Bucureşti doar 45% dintre elevi au promovat examenul.

×
Subiecte în articol: examen de bacalaureat
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close