Antena 3 CNN Actualitate Anunţ de ultimă oră privind furnizarea căldurii în Bucureşti. "Problemele au fost rezolvate"

Anunţ de ultimă oră privind furnizarea căldurii în Bucureşti. "Problemele au fost rezolvate"

Anunţ de ultimă oră privind furnizarea căldurii în Bucureşti. "Problemele au fost rezolvate"
Sursa foto: Foto: blog.safepact.com
09 Oct 2013   •   16:34

Viceprimarul Capitalei Marcel Nicolaescu a declarat că au existat, în ultimele zile, probleme legate de scăderea temperaturii apei calde în Bucureşti, însă acestea au fost rezolvate.

"Am avut, în ultimele zile, probleme cu apa caldă, în sensul că temperatura acesteia, în anumite intervale orare şi în anumite zone ale Capitalei, a fost mai scăzută decât în mod normal. Problemele au fost legate de temperatura agentului termic furnizat RADET de către ELCEN, însă au fost rezolvate în cursul zilei de miercuri, astfel că bucureştenii au apă caldă şi căldură la parametri normali", a spus Nicolaescu, citat de Mediafax.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) anunţaseră anterior furnizarea apei calde pentru consumatorii din Capitală se face în regim continuu, însă temperatura acesteia este redusă temporar cu 5-7 grade, pe timp de noapte, pentru asigurarea căldurii în apartamente.

Motivul acestei măsuri, au eplicat cei de la RADET, era reprezentat de faptul că furnizorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice Bucureşti (RADET) dă agent termic, în această perioadă, la temperatura de 69 de grade Celsius, cu variaţii de plus/minus cinci grade Celsius, în condiţiile în care, "pentru asigurarea încălzirii şi apei calde de consum în raport cu temperaturile exterioare, ELCEN trebuie să furnizeze catre RADET agent termic la o temperatură de aproximativ 80 de grade Celsius".

Potrivit celor de la RADET, regia a redus temperatura apei calde de la 55 de grade Celsius la 48-50 grade Celsius, "pentru a putea îmbunătăţi parametrii de debit şi temperatură pe timp de noapte".

Reprezentanţii RADET au mai declarat că dificultăţile în echilibrarea parametrilor de furnizare a apei calde şi a căldurii sunt create de variaţiile atmosferice din perioada actuală, "prin variaţia de temperatură zi-noapte" respectiv trecerea de la trei grade Celsius noaptea, la temperaturi de 14-15 grade Celsius în timpul zilei.

În 1 octombrie, RADET Bucureşti a anunţat că va începe probele la cald în sistemul centralizat de încălzire. Furnizarea agentului termic se va face după trei nopţi consecutive cu temperaturi de cel mult 10 grade Celsius.

 

×
Subiecte în articol: căldură apă caldă
Parteneri
Noua fabrică din România care se deschide după Paște
x close