Antena 3 CNN Actualitate Arad. Peste 30 de căprioare au fost găsite moarte pe două domenii de vânătoare

Arad. Peste 30 de căprioare au fost găsite moarte pe două domenii de vânătoare

Arad. Peste 30 de căprioare au fost găsite moarte pe două domenii de vânătoare
Sursa foto: Foto: vasile-antipa.blogspot.com
de M.Z.    |    29 Dec 2011   •   11:45

Peste 30 de căprioare au fost găsite moarte pe două domenii de vânătoare din judeţul Arad. Din primele informaţii, reiese că animalele au fost otrăvite cu pesticid.

"Până în acest moment avem 27 de cadavre, urmează să mai vină şapte sau opt, de pe un alt fond de vânătoare. La acest leşuri, am constatat leziuni severe, posibil din cauza unor leziuni acute. Am trimis probe la laboratorul din Timişoara, care este specializat pentru astfel de analize", a declarat Gheorghe Ban, directorul DSV Arad, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Potrivit lui Ban, la cadavrele căprioarelor au fost constatate leziuni interne, ceea ce înseamană că animalele nu au fost maltratate sau ucise.

"Este vorba de leziuni provocate de anumite substanţe care au fost ingerate de aceste animale", a explicat Gh. Ban, care a mai precizat că primele cadavre au fost găsite miercuri, în jurul prânzului.

Reprezentanţii fondului de vânătoare spun că este o tragedie şi un astfel de exemplar costă 2.000-2.500 de euro.

 


"Aceste căprioare au pătruns pe terenurile agricole din zonă care nu aparţin fondurilor de vânătoare, aparţin oamenilor din acele zone, unde au fost împrăştiate substanţe toxice pentru înlăturarea rozătoarelor. Leşurile animalelor acolo au şi fost găsite, pe terenurile oamenilor", a declarat Camelia Tuduce, purtător de cuvânt la IPJ Arad, într-o intervenţie telefonică la Antena 3.

Tuduce a mai spus că au început cercetările la faţa locului şi acum se aşteaptă o plângere de la proprietarii fondurilor de vânătoare, care sunt păgubiţi de moartea animalelor.

 



×
Subiecte în articol: moarte Arad insecticid
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close