Antena 3 CNN Actualitate Autorităţile au închis restaurantul din Satu Mare în care s-au îmbolnăvit peste 70 de persoane

Autorităţile au închis restaurantul din Satu Mare în care s-au îmbolnăvit peste 70 de persoane

Autorităţile au închis restaurantul din Satu Mare în care s-au îmbolnăvit peste 70 de persoane
15 Iun 2013   •   14:58
Autorităţile din judeţul Satu Mare au sigilat sâmbătă spaţiile de depozitare şi bucătăriile restaurantului în care s-au îmbolnăvit în total peste 70 de persoane, după ce episodul cu toxiinfecţie alimentară s-a repetat, conform Agerpres.
 
Prefectul Eugeniu Avram a declarat sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că în ciuda faptului că după primul caz de toxiinfecţie, când peste 50 de copii au ajuns la spital, s-a dispus suspendarea activităţii, proprietarul restaurantului a organizat un botez, pe proprie răspundere, şi s-au mai îmbolnăvit 21 de persoane, astfel că s-a luat decizia sigilării spaţiilor de depozitare şi bucătăriilor. 
 
"S-a dispus de către Protecţia Consumatorului sigilarea spaţiilor de depozitare şi preparare, şi aplicarea de către Direcţia de Sănătate Publică a unei amenzi de 20.000 de lei. Poliţia s-a sesizat cu privire la suspiciunea de falsificare a alimentelor", a spus prefectul. 
 
Directorul DSP, Dorina Dragoş Guran, a declarat că s-au preluat probe din alimente şi de la persoanele implicate în procesul de gătit şi servire din ambele seri şi au fost trimise spre analiză. Primele rezultate arată că patru persoane au servit în ambele seri, deşi li s-a interzis acest lucru după primul incident, şi niciuna nu are carnet de sănătate. 
 
"Primele indicii arată un stafilococ patogen la produsele alimentare şi în secreţia nazală a unei persoane care a participat la servirea mesei. Prin nerespectarea unei norme de igienă personală există riscul contaminării", a afirmat şeful DSP. 
 
Rezultatele finale ale analizelor vor fi făcute publice la începutul săptămânii viitoare. 
 
Totodată, adjunctul şefului de Poliţie Satu Mare, Vlad Florentin, a precizat că în ambele seri au fost întocmite dosare penale pe numele administratorului firmei pentru falsificare de produse sau punere în vânzare a unor produse expirate, în cazul în care va fi găsit vinovat riscând între trei şi 10 ani de închisoare. 
 
În noaptea de joi spre vineri 55 de persoane, din care 51 de elevi, au ajuns la spital, cu toxiinfecţie alimentară, după ce au sărbătorit absolvirea clasei a VIII-a, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă alte 21 de persoane au ajuns la urgenţe după ce au participat la un botez la acelaşi local. 

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close