Antena 3 CNN Actualitate Avocatul Elenei Udrea: Votul privind ridicarea imunităţii în vederea arestării nu este legal

Avocatul Elenei Udrea: Votul privind ridicarea imunităţii în vederea arestării nu este legal

Avocatul Elenei Udrea: Votul privind ridicarea imunităţii în vederea arestării nu este legal
de S.T.    |    24 Feb 2015   •   19:15

Avocatul Elenei Udrea, Marius Striblea, a făcut marţi o declaraţie cu privire la urmărirea penală şi arestarea preventivă a clientei sale în dosarul "Gala Bute", prin care a anunţat că votul de luni din Camera Deputaţilor privind ridicarea imunitaţii deputatei în vederea arestării preventive este unul de "neavizare".

"Avizul pe care l-a obţinut ieri prin hotărârea 16 din 23 februarie 2015, de la Camera Deputaţilor, este dat cu un vot care nu este legal", a spus avocatul, marţi, la ieşirea din sediul DNA.

Avocatul Elenei Udrea a explicat că votul din plen nu întruneşte condiţiile legale, "mai exact nu intră în prevederile art.24 alin 4 din Legea 96/2006 privind statutul deputatului şi senatorului".

"Au fost doar 170 de voturi pentru, din 199 minim necesare pentru aprobarea cererii", a arătat avocatul Marius Striblea.

"Avem proceduri parlamentare pe care le vom uza şi ne vom adresa cu siguranţă şi judecătorului în măsura în care se va face propunere de arestare pe aceste presupuse trei fapte de luare de mită", a precizat avocatul.

În mai puţin de 12 ore, Elena Udrea află dacă se întoarce după gratii. Oricum, totul a devenit... telenovelă, spune ea. E acuzată că a luat aproape un milion de euro cash.

Camera Deputaţilor a avizat luni cererea procurorilor DNA de arestare preventivă a Elenei Udrea, pentru săvârşirea a trei infracţiuni de luare de mită în dosarul "Gala Bute", cu 170 de voturi "pentru" şi 118 "împotrivă".

Hotărârile Camerei Deputaţilor privind cererile de urmărire penală şi de încuviinţare a arestării preventive au fost publicate in Monitorul Oficial.


×
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close