Antena 3 CNN Actualitate BAC anchetat de procurori şi SRI. Comisia de bacalaureat de la Liceul "Bolintineanu" Bucureşti, schimbată pentru suspiciuni de fraudă

BAC anchetat de procurori şi SRI. Comisia de bacalaureat de la Liceul "Bolintineanu" Bucureşti, schimbată pentru suspiciuni de fraudă

BAC anchetat de procurori şi SRI. Comisia de bacalaureat de la Liceul "Bolintineanu" Bucureşti, schimbată pentru suspiciuni de fraudă
de S.T.    |    01 Iul 2013   •   16:18

Comisia de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", din Sectorul 5 al Capitalei, a fost schimbată, iar directorul şi directorul adjunct ai şcolii au fost demişi, luni, pentru suspiciuni de fraudă la proba scrisă la Limba şi literatura română.
   
Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti a decis schimbarea întregii comisii ca urmare a percheziţiei făcute de un echipaj de Poliţie la acest centru de examen.
   
Potrivit ISMB, au fost schimbaţi cei cinci membri ai comisiei de bacalaureat, precum şi cei 32 de profesori supraveghetori de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu".

UPDATE: Subiectele probei de Limba română de la bacalaureat au fost transmise în condiţii de securitate. Potrivit ministrului Educaţiei, nu există niciun indiciu de fraudă. Pricopie a precizat că examenul de bacalaureat va continua conform calendarului stabilit.

UPDATE: Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ consideră că, dacă se va dovedi că proba de limba şi literatura română a examenului de bacalaureat de la Liceul "Dimitrie Bolintineanu" a fost viciată, această probă trebuie să fie repetată doar în acest centru de examen, nu în toată ţara.

UPDATE: Ministerul Educaţiei spune că niciuna dintre variantele de subiecte la proba scrisă la Limba română de la bacalaureat nu a fost publicată înainte de începerea examenului, respectiv ora 9.00, iar STS a făcut verificări şi a asigurat că nu a existat nicio breşă în reţeaua informatică.

BACALAUREAT 2013. Vezi rata de promovabilitate la examen din ultimii 10 ani. "Pentru prima oară în ISTORIE se întâmplă asta"


ISMB a precizat că va numi, în cel mai scurt timp, o nouă comisie la Liceul "Dimitrie Bolintineanu", care "va asigura toate condiţiile pentru ca absolvenţii de clasa a XII-a să poată susţine toate probele scrise din cadrul Bacalaureatului iunie - iulie 2013".
   
Examenele scrise de la bacalaureat au început luni cu proba la Limba şi literatura română, la care s-au înscris peste 160.000 de elevi care au terminat în acest an clasa a XII-a şi absolvenţi care nu au promovat în seriile anterioare.

×
Subiecte în articol: frauda
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close