Antena 3 CNN Actualitate Baia Mare. Femeia a cărei familii a refuzat transfuzia de sânge pe motive religioase a decedat

Baia Mare. Femeia a cărei familii a refuzat transfuzia de sânge pe motive religioase a decedat

Baia Mare. Femeia a cărei familii a refuzat transfuzia de sânge pe motive religioase a decedat
Sursa foto: Foto: Videonews
02 Oct 2011   •   22:09

Rănile provocate în urma accidentului, dar şi anemia de care suferea, i-au fost fatale tinerei care a fost lovită pe o trecere de pietoni din Baia Mare în urmă cu patru zile. Aceasta s-a stins sub ochii medicilor, după ce familia ei a refuzat cu desărşire transfuzia de sânge de care avea nevoie, din motive religioase.

Deocamdată medicii nu pot stabili cauza morţii până la efectuarea necropsiei. Doctorii spun că şansele ei de supravieţuire erau oricum reduse în lipsa unei transfuzii. Familia femeii a reufuzat însă acest lucru, pe motiv că religia le interzice cu desăvârşire. Au adus un înlocuitor de sânge pe care medicii i l-au administrat, însă organismul femeii era mult prea slăbit în urma accidentului, dar şi a operaţiei dificile la care a fost supusă.

Femeia a fost victima unui accident rutier şi pierduse foarte mult sânge în urma operaţiei în care medicii au încercat să-i salveze splina. Nu au riscat însă şi o operaţie pe creier.

Procurorii aşteaptă acum ca legiştii să stabilească exact cauza morţii. Dacă decesul a survenit din lipsa transfuziei de sânge, vor deschide un dosar penal pentru omor din culpă.

 







×
Subiecte în articol: Baia Mare femeie familie doctori religie
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close