Antena 3 CNN Actualitate Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie a lui Cristian Diaconescu

Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie a lui Cristian Diaconescu

Băsescu a semnat decretul de numire în funcţie a lui Cristian Diaconescu
Sursa foto: Foto: Intact Images
24 Ian 2012   •   15:26
UPDATE 15.45 - Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul de numire a lui Cristian Diaconescu în funcţia de ministru de Externe. Diaconescu a depus jurământul la ora 19.


Premierul Emil Boc l-a propus pe senatorul UNPR Cristian Diaconescu pentru a prelua postul de ministru al Afacerilor Externe, în locul lui Teodor Baconschi, informează Mediafax.

Propunerea a fost transmisă preşedintelui Traian Băsescu. Surse politice au declarat, luni seara, că senatorul UNPR Cristian Diaconescu este propunerea PDL pentru şefia MAE.

Emil Boc a anunţat, luni, demiterea ministrului de Externe Teodor Baconschi, la şedinţa extraordinară a Parlamentului.

"Am luat decizia de revocare din funcţie a ministrului Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, şi am înaintat preşedintelui României propunerea de revocare din funcţie pentru declaraţiile făcute", a spus Boc.

Motivul demiterii lui Baconschi este declaraţia jignitoare pe care ministrul a făcut-o la adresa protestatarilor. Într-o postare pe blogul personal, demnitarul a comparat protestatarii cu o "mahala violentă şi ineptă". Teodor Baconschi se află luni la Bruxelles, unde participă la reuniunea Consiliului de Afaceri Externe.


×
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close