Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Am aprobat şi memorandumul pentru acordul cu FMI

Băsescu: Am aprobat şi memorandumul pentru acordul cu FMI

Băsescu: Am aprobat şi memorandumul pentru acordul cu FMI
Sursa foto: Foto: Agerpres
05 Mar 2014   •   18:57

Preşedintele Traian Băsescu a anunţat, miercuri, în cadrul ceremoniei de depunere a jurământului de învestitură a noului Executiv, că a aprobat memorandumul pentru acordul cu FMI.
   
Băsescu a declarat că, aşa cum l-a informat pe premierul Victor Ponta în discuţia pe care au avut-o în cursul zilei, a aprobat memorandumul pentru semnarea scrisorii cu Fondul Monetar Internaţional.
   
"Dacă veţi citi programul cu atenţie, veţi vedea că pentru fiercare dintre dumneavoastră este foarte mult de făcut", le-a spus preşedintele noilor miniştri care au depus jurământul la Palatul Cotroceni, citat de Mediafax.
   
El a adăugat că cea mai mare parte precondiţiilor sunt deja îndeplinite.
   
"Sper ca acest accord cu FMI, care este practic un program de guvernare, să fie îndeplinit spre binele României. Chiar dacă unele măsuri nu sunt cele mai plăcute, am convingerea că ele vor duce al creşterea competitivităţii României", a mai spus preşedintele.
   
Şeful statului a ţinut să precizeze că România are o problemă în ceea ce priveşte creşterea competitivităţii în companiile de stat.
   
Conform unui comunicat al Administraţiei prezidenţiale, Traian Băsescu a semnat miercuri "Memorandumul cu tema: a. Aprobarea rezultatului discuţiilor purtate în perioada 21 ianuarie - 4 februarie 2014 în cadrul misiunii comune de evaluare a Fondului Monetar Internaţional, Comisiei Europene şi Băncii Mondiale aferente programului curent de asistenţă financiară de tip preventiv; b. Aprobarea semnării de către domnul Victor-Viorel Ponta, prim-ministru, împreună cu guvernatorul Băncii Naţionale a României, a Scrisorii de intenţie".

Citeşte şi:

Băsescu, la depunerea jurământului noului Guvern: Tinereţea aduce mai multă fantezie în exerciţiul guvernamental, ceea ce e foarte bine

×
Subiecte în articol: acord cu FMI
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close