Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Nu am identificat un loc în buget de unde să tăiem pentru majorarea salariilor şi pensiilor

Băsescu: Nu am identificat un loc în buget de unde să tăiem pentru majorarea salariilor şi pensiilor

Băsescu: Nu am identificat un loc în buget de unde să tăiem pentru majorarea salariilor şi pensiilor
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    31 Ian 2012   •   18:16

Preşedintele României a susţinut o declaraţie de presă cu privire la reuniunea Cosniliului European. Întrebat dacă poate fi luată în considerare o creştere a salariilor şi pensiilro în România, preşedintele a declarat că nu vrea să comenteze ideile enunţate de politicienii din partide, dar nu se poate pune problema pentru aşa ceva.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a identificat în buget "un loc" din care să se poată tăia şi da bani pentru mărirea pensiilor şi salariilor.

"Dacă ne-ar da cineva venituri în buget, nu aş avea nimic împotriva majorărilor", a mai spus preşedintele României.

Traian Băsescu a declarat că face un apel la realism, transmiţându-le politicienilor care consideră că şi-au sacrificat voturile că şi le-au sacrificat pentru echilibrul ţării, notând că au existat oameni care şi-au sacrificat viaţa pentru ţară şi "nu s-au mai agitat atât".

Emil Boc a anunţat, în cursul zilei de luni, că Guvernul va lua în calcul o uşoară recuperare salarială în sectorul public şi indexare a pensiilor, dar numai condiţionat de stabilitate şi creştere economică, fără să se angajeze în măsuri populiste care pot destabiliza ţara.
   
"Guvernul nu va deschide robinetul măsurilor populiste, dar aceasta nu înseamnă că nu va respecta angajamentele anunţate încă din luna decembrie, dacă există condiţii", a spus Boc, amintind că Executivul a stabilit încă de la sfârşitul anului trecut că salariile din sectorul public şi pensiile vor fi majorate prudent în cursul acestui an, în cazul în care condiţiile economice vor permite.

 

 

×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close