Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Ponta să o revoce pe Ştefania Duminică pentru plagiat, ştiu că îi vine greu

Băsescu: Ponta să o revoce pe Ştefania Duminică pentru plagiat, ştiu că îi vine greu

Băsescu: Ponta să o revoce pe Ştefania Duminică pentru plagiat, ştiu că îi vine greu
Sursa foto: Foto: Agerpres
19 Feb 2014   •   20:15

Preşedintele Traian Băsescu a cerut public premierului, miercuri, demiterea pentru plagiat a secretarului de stat în Ministerul Educaţiei Ştefania Duminică, menţionând că ştie că şefului Guvernului o să îi fie greu să sancţioneze astfel o faptă de plagiat.
   
"Am confruntat şi eu cele două lucrari, a doamnei Duminică şi a unei colege, şi nu există niciun dubiu, chiar dacă nu sunt specialist. Ştiu că îi e foarte greu să revoce pe cineva pentru plagiat, nu s-a autorevocat pe el, dar doamna Duminică nu mai are nicio calitate morală, în calitate de hoţ. Aceasta doamnă a furat, ca şi premierul. Se numeşte furt intelectual", a declarat Traian Băsescu.

PNL nu s-a pronunţat, deocamdată, în legătură cu retragerea din Minsiterul Educaţiei Naţionale (MEN) a secretarului de stat Ştefania Duminică, suspectată că şi-ar fi copiat întreaga lucrare de disertaţie pentru master, potrivit unor surse oficiale.
   
Comisia de Etică a Universităţii din Bucureşti s-a autosesizat, în 7 februarie, în cazul suspiciunii de plagiat referitoare la lucrarea de disertaţie a Ştefaniei Duminică, ca urmare a semnalării acestei situaţii în mass-media.

Reprezentanţii Universităţii din Bucureşti au anunţat, în 5 februarie, că au fost demarate procedurile interne de analiză a lucrării de masterat a Ştefaniei Duminică, secretar de stat pentru învăţământ preuniversitar.
   
Ştefania Duminică (PNL) este secretar de stat în Ministerul Educaţiei, lector universitar la Departamentul de formare a profesorilor din cadrul Universităţii din Bucureşti şi profesor de limba şi literatura română în învăţământul preuniversitar.

×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close