Antena 3 CNN Actualitate Băsescu: Propunerea legată de Cazanciuc e "acceptabilă", probabil luni e învestitura

Băsescu: Propunerea legată de Cazanciuc e "acceptabilă", probabil luni e învestitura

Băsescu: Propunerea legată de Cazanciuc e "acceptabilă", probabil luni e învestitura
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    12 Apr 2013   •   08:27

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că este "acceptabilă" propunerea privind numirea lui Robert Cazanciuc la Ministerul Justiţiei şi probabil luni va avea loc învestitura.

"Pe 15, seara, probabil va fi ceremonia de învestitură pentru ministrul Justiţiei", a spus preşedintele Băsescu, la Digi24, potrivit Mediafax.

Totodată, şeful statului a spus că observaţiile sale mai vechi la adresa acestuia nu au fost îndreptăţite.

Întrebat cum i se pare propunerea legată de Cazanciuc, preşedintele a răspuns: "O consider acceptabilă, chiar dacă eu am mai avut nişte reacţii la adresa domnului Cazancioc (Robert Cazanciuc - n.r.) când se punea problema să fie procuror general cu un procuror care avea nu ştiu ce probleme care până la urmă s-au confirmat. A fost o reacţie pentru care domnul Cazancioc nu a avut nicio vină. Vina a fost eventual a mea, pentru că nu am fost bine informat şi l-am pus la pachet", a spus Băsescu.

În ceea ce priveşte aşteptările pe care le are de la viitorul ministru, preşedintele a spus ce se aşteaptă de la el "să definitiveze numirile la toate nivelurile la Parchete, să o facem repede".

Întrebat dacă se ştia despre intenţia privind numirea lui Cazanciuc, preşedintele a răspuns:

"Am avut o discuţie la telefon şi săptămâna trecută. Se prefigura ca o soluţie, i-am spus de atunci premierului că nu am nimic împotrivă. Ştiu că s-a mai uitat în stânga, în dreapta, nu s-a fixat de la bun început pe această soluţie, dar una peste alta nu cred că este o alegere proastă".

Premierul Victor Ponta a anunţat, joi, că va propune numirea lui Robert Cazanciuc în funcţia de ministru al Justiţiei, după emiterea decretului de eliberare din magistratură a acestuia. 

Preşedintele Traian Băsescu a semnat ulterior decretul prin care Robert Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, se eliberează din funcţie, ca urmare a demisiei, începând cu data de 15 aprilie.

Victor Ponta a spus că l-a informat joi dimineaţă pe preşedintele Traian Băsescu despre propunerea ca Robert Cazanciuc să preia funcţia de ministru al Justiţiei, premierul menţionând că şeful statului "nu a avut niciun fel de obiecţie"
.

Ponta i-a trasat deja sarcinile lui Cazanciuc: Prioritatea zero a viitorului ministru al Justiţiei este un raport bun MCV şi implementarea noilor coduri.

Băsescu s-a sucit în privinţa lui "Cazancioc, ăla". Dacă în 2012 îl ironiza, azi îl vrea ministrul Justiţiei

Citeşte şi Cât de bogat este Robert Cazanciuc, propus ministru al Justiţiei? Vezi declaraţia de avere a tehnocratului

Cine este Robert Cazanciuc

În prezent, premierul Victor Ponta deţine interimatul la Ministerul Justiţiei, din 26 martie, după ce Mona Pivniceru a demisionat din funcţie, ca urmare a faptului că începând din luna iunie va fi judecător al Curţii Constituţionale.






×
Subiecte în articol: Robert Cazanciuc
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close