Antena 3 CNN Actualitate Becali: Am falsificat data pe actul privind cumpărarea unui teren, l-am pus pe Piţurcă să semneze

Becali: Am falsificat data pe actul privind cumpărarea unui teren, l-am pus pe Piţurcă să semneze

Becali: Am falsificat data pe actul privind cumpărarea unui teren, l-am pus pe Piţurcă să semneze
de M.Z.    |    27 Mai 2013   •   18:58
Gigi Becali a declarat luni, la instanţa supremă, că după ce Teia Sponte a fost prins cu valiza cu cei 1,7 milioane de euro, a antedatat actul de vânzare-cumpărare al unui teren în Cluj, iar pe Victor Piţurcă l-a pus să semneze ca martor, adăugând că nu mai ştie dacă i-a spus ce este acel act, informează Mediafax
 
"Am schimbat data ca să pot să iau banii. Nu are nimeni nicio vină. Eu am semnat, eu am scris tot. Piţurcă a venit la Palat. L-am luat: . Piţurcă nici habar nu avea, nu ştia nimic", a spus Becali.
 
Finanţatorul FC Steaua a mai spus că documentele au fost făcute de el, iar avocata Alina Ciul nu a făcut nimic altceva decât să înregistreze documentele.
 
Judecătorii de la instanţa supremă au început luni judecarea recursului procurorilor anticorupţie în dosarul "Valiza", formulat după ce un alt complet de la instanţa supremă a dispus achitarea lui Gigi Becali, Teia Sponte, Alina Florentina Ciul, Victor Piţurcă şi Radu Gheorghe Marino.
 
La începutul şedinţei de judecată, preşedintele completului, judecătoarea Livia Stanciu, a dispus ca lui Gigi Becali să îi fie scoase cătuşele. 
 
Finanţatorul FC Steaua le-a spus judecătorilor că în 2008, înaintea meciului dintre U Cluj şi CFR Cluj, a oferit 1,7 milioane de euro jucătorilor U Cluj. Becali a precizat că, după ce U Cluj a acceptat premierea, l-a trimis pe Teia Sponte cu banii la Cluj, după ce a vorbit cu Toni Doboş, Boca şi Gigel Coman.
 
El a mai precizat că oamenii pe care i-a trimis el cu banii au spus ce le-a zis el să spună, aceştia neavând nicio vină. 
 
"Este vina mea, eu am presimţit ceva şi le-am spus să spună că banii sunt ai lui Gigi Becali şi că sunt pentru un teren. Ei nu sunt vinovaţi pentru ce le-am ordonat eu să facă. Declaraţia de atunci a lui Sponte Teia a fost pentru că aşa i-am spus eu. Teia ştia pentru ce sunt banii, dar nu avea nicio treabă. El trebuia doar să se ducă să dea banii: . Teia nu poate fi acuzat", a mai declarat finanţatorul FC Steaua în faţa instanţei.
 
În legătură cu falsificarea unor înscrisuri, una dintre acuzaţile care îi sunt aduse în dosarul "Valiza", Becali a spus că totul a plecat de la o discuţie referitoare la modul în care ar trebui să se procedese dacă Teia Sponte este prins când le dă banii jucătorilor de la U Cluj.

Citeşte şi Gigi Becali se consideră victimă în dosarul "Valiza": Am încercat să eradichez corupţia din fotbal

 

×
Subiecte în articol: Gigi Becali Victor Pițurcă
Parteneri
Șeful Serviciului Secret din România, întâlnire de taină la Damasc
x close