Antena 3 CNN Actualitate Blestemul revoltător care cade peste bolnavii de cancer. Sunt din nou loviţi de criza citostaticelor

Blestemul revoltător care cade peste bolnavii de cancer. Sunt din nou loviţi de criza citostaticelor

Blestemul revoltător care cade peste bolnavii de cancer. Sunt din nou loviţi de criza citostaticelor
de O.P.    |    25 Ian 2013   •   06:11

Bolnavii de cancer au rămas din nou fără citostatice. Soluţia de 800 de mii de euro, propusă de Raed Arafat pentru a asigura un flux de medicamente, nu a fost prevăzută în bugetul pe 2013.

În timp ce bolnavii de cancer aşteaptă o soluţie, Ministerul Sănătăţii spune că nu are încă o rezolvare pentru această criză. Bolnavii de cancer trec din nou prin criza citostaticelor.

Deşi a fost propusă varianta unui fond de rulment de 800 de mii de euro pentru a asigura fluxul de medicamente, propunerea nu a fost luată în considerare în proiectul de buget pe 2013.

Problema citostaticelor a mai fost ridicată atunci când a fost demis şeful CNAS Lucian Duţă. Şi de data aceasta sistemul medical se confruntă cu aceeaşi criză.

Proiectul fondului de rulment propus de Raed Arafat aşteaptă încă aprobările necesare pentru aplicare. Ministerul Sănătăţii nu are încă o soluţie pentru a asigura continuitatea aprovizionării cu citostatice.

Singura variantă rămasă este ca proiectul fondului de rulment să fie introdus în parlament în bugetul de stat pentru 2013.  




×
Subiecte în articol: cancer
Parteneri
FCSB, petrecere ”Made in Romania” după câștigarea titlului
x close