Antena 3 CNN Actualitate Boghicevici, la instalarea în funcţie: Un ardelean duce lucrurile la capăt. Dacă nu le face bine, sigur nu le face rău

Boghicevici, la instalarea în funcţie: Un ardelean duce lucrurile la capăt. Dacă nu le face bine, sigur nu le face rău

Boghicevici, la instalarea în funcţie: Un ardelean duce lucrurile la capăt. Dacă nu le face bine, sigur nu le face rău
Sursa foto: Foto: INTACT Images
10 Feb 2012   •   11:38

Noul ministru al Muncii, Claudia Boghicevici, a declarat vineri, la instalarea în funcţie, că a venit pentru a confirma încrederea care i-a fost conferită, informează Mediafax.

Proaspătul ministru al cabinetului Ungureanu a ţinut să precizeze că un ardelean duce întotdeauna lucrurile până la capăt şi, dacă nu le va face bine, sigur nu le va face rău.

Ministrul Muncii a declarat că ştie că este tânără, dar are ca aliat o echipă puternică.
   
Care sunt priorităţile ministrului Boghicevici

- implementarea reformei în asistenţă socială şi finalizarea pachetului de legi subsecvente
- creşterea absorbţiei fondurilor europene la 9,2%
- o bună colaborare cu miniştrii Leonard Orban (Afacerilor Europene) şi Cristian Diaconescu (Afacerilor Externe) pentru eliminarea restricţiilor de pe piaţa muncii în statele membre UE
   
Boghicevici a mai spus că vor fi continuate activităţile de control privind acordarea prestaţiilor sociale, precizând că inspecţia socială vine deja cu forţe proaspete şi este şi rândul Comisiei superioare pentru încadrarea în grad de handicap să-şi întărească activitatea.
   
Un alt obiectiv al său este creşterea gradului de ocupare la 65%, în 2013, precum şi încurajarea natalităţii prin stimularea integrării în piaţa muncii a părinţilor.

Claudia Boghicevici a preluat vineri dimineaţă portofoliul de la Ministerul Muncii în prezenţa premierului Mihai Răzvan Ungureanu, aceasta primind asigurări că va fi sprijinită atât din partea premierului cât şi din partea fostului ministrul al Muncii, Sulfina Barbu.
   
Fostul ministru al Muncii, Sulfina Barbu, a declarat după predarea mandatului, că pleacă din minister cu certitudinea că acesta va rămâne pe mâini bune.
   
La rândul său, prim-ministrul Răzvan Mihai Ungureanu a declarat că Ministerul Muncii este un minister foarte sensibil, dar că îşi pune speranţă în activitatea pe care noul ministru îl va avea aici.

Premierul Ungureanu a făcut referire şi la faptul că populaţia României este în scădere şi că trebuie luate măsuri în acest sens.
   
Mihai Răzvan Ungureanu a mai spus că a doua problemă la minister este cooperarea pe orizontală cu Ministerul de Externe şi Ministerul Afacerilor Europene pentru deblocarea pieţei muncii în UE.
  


×
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close