Antena 3 CNN Actualitate Bucureştenii vor avea din nou transport de noapte. Toate liniile vor pleca din centru

Bucureştenii vor avea din nou transport de noapte. Toate liniile vor pleca din centru

Bucureştenii vor avea din nou transport de noapte. Toate liniile vor pleca din centru
18 Feb 2011   •   21:20

După aproape 20 de ani, bucureştenii vor avea din nou, transport public de noapte. Conducerea RATB a pus la punct un proiect prin care să fie reluate cursele autobuzelor pe timpul nopţii. În total vor exista 50 de autobuze care vor lega centrul Capitalei de periferii. Mai rămâne doar ca proiectul să fie aprobat de consilierii locali.

Primele curse de noapte ar putea începe la sfîrşitul lunii viitoare. Toate vor avea ca punct de plecare zona centrală. Asta pentru că în centrul istoric e concentrată viaţa de noapte a Bucureştilor.

“Se va pleca din Piaţa Unirii, zona centrală şi vor fi cele 24 de linii care merg spre periferia oraşului. Funcţionează aproximativ din oră-n oră”, a precizat Adrian Criţ directorul general al RATB.



Pentru început transportul de noapte va fi făcut doar pe câteva linii. Autobuzele vor pleca spre cartierele cele mai aglomerate, cum sunt Drumul Taberei, Militari, Băneasa, Colentina sau Pantelimon. Iar pentru zonele mai puţin solicitate, conducerea regiei de transport şi-a propus să cumpere autobuze noi, de capacitate mai mică.

Preţul unui bilet pe o cursă de noapte va fi similar cu cel de peste zi. Un leu şi 30 de bani.

În 2011, pentru transportul de noapte, şefii RATB şi-au propus să se descurce cu banii pe care îi au în buget.

×
Subiecte în articol: RATB
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close