Antena 3 CNN Actualitate Cadrele militare, în stradă de ziua Armatei: Au ars afişe cu Traian Băsescu, în faţa Palatului Cotroceni

Cadrele militare, în stradă de ziua Armatei: Au ars afişe cu Traian Băsescu, în faţa Palatului Cotroceni

Cadrele militare, în stradă de ziua Armatei: Au ars afişe cu Traian Băsescu, în faţa Palatului Cotroceni
Sursa foto: Foto: Mediafax
25 Oct 2010   •   08:11

De ziua Armatei române, militarii în rezervă au ars poze ale preşedintelui. Oamenii au protestat în faţa Palatului Cotroceni pentru că sunt nemulţumiţi de măsurile luate de actuala putere şi de starea în care se află armata . Acţiunea face parte din "Operaţiunea Valeriu Carp", un protest faţă de situaţia economică, în care actuala putere a scufundat ţara.

La proteste au participat peste 1.000 de reprezentanţi ai Sindicatului Cadrelor Militare disponibilizate în rezervă şi în retragere. Manifestanţii au scandat "Jos Băsescu!", "Hoţii!", "Nesimţiţii!", "Să se ducă unde vor, Băsescu, Oprea şi cu gaşca lor!". De asemenea, protestatarii au ars mai multe afişe cu Traian Băsescu.

Afişe cu Traian Băsescu, arse de protestatari

 


Una dintre nemulţumirile Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate în Retragere şi în Rezervă este legată de prevederea potrivit căreia pensiile militarilor ar urma să fie gestionate de Casa Naţională de Pensii.

Fostul şef de stat major, generalul Mihail Popescu i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea pensiilor în formula actuală, până nu sunt rezolvate revendicările militarilor.

O altă doleanţă a sindicaliştilor este reînfiinţarea instituţiei senatorului de drept al Armatei. Acesta ar urma să apere interesele militarilor în Parlamentul României.

Imagini de la protest:

 


În toate unităţile militare din ţară, precum şi în teatrele de operaţiuni din străinatate unde trupele romaneşti au misiuni, se sărbătoreşte luni, Ziua Armatei. Ceremonii militare şi religioase au fost programate în Capitală, la mormântul Ostaşului Necunoscut din Parcul Carol, în faţa Palatului National al Copiilor din Parcul Tineretului şi la Universitatea Naţională de Apărare.

Imagini de la ceremoniile organizate de ziua Armatei
 

×
Subiecte în articol: Ziua Armatei proteste
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close