Antena 3 CNN Actualitate Căsătoria şi biserica, în topul instituţiilor în care românii au încredere. Internetul, pe locul patru

Căsătoria şi biserica, în topul instituţiilor în care românii au încredere. Internetul, pe locul patru

Căsătoria şi biserica, în topul instituţiilor în care românii au încredere. Internetul, pe locul patru
Sursa foto: Foto: Intact Images
05 Mai 2011   •   09:52

Românii au cea mai mare încredere în institutia căsătoriei, în biserică şi în organizaţiile ecologiste. Este concluzia unui studiu publicat de cotidianul Gândul.

În căsătorie au încredere 81% dintre români, în vreme ce 72% cred că biserica este cea mai importantă instituţie. Organizaţiile ecologiste se bucură de încrederea a 65% dintre români, urmate de internet, cu 64 de procente.

Companiile internaţionale au 46 de procente şi 45% dintre conaţionali cred că radioul şi televiziunea merită cea mai multă încredere.

Studiul relevă că a scăzut încrederea românilor în instituţiile bancare (29%), comparativ cu analiza similară din 2010 (43%). Suntem codaşii Europei la capitolul încredere în Guvern... 6% faţă de 23% media europeană.

La categoria profesii, campionii încrederii la români rămân, ca şi în anii trecuţi, pompierii (92%), piloţii (91%) şi farmaciştii (86%). Pe ultimul loc, cu o încredere de 2%, se află politicienii.

Încrederea la români:

1. Căsătoria: 81%
2. Biserica: 72%
3. Organizaţiile ecologiste: 65%
4. Internet: 64%
5. Companiile internaţionale: 46%
6. Radioul şi televiziunea: 45%

 



×
Subiecte în articol: internet biserica romani incredere studiu
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close