Antena 3 CNN Actualitate Cazul elevei violate în Vaslui de șapte bărbați. Opinia unui criminalist

Cazul elevei violate în Vaslui de șapte bărbați. Opinia unui criminalist

Cazul elevei violate în Vaslui de șapte bărbați. Opinia unui criminalist
Sursa foto: foto: tvr.ro
20 Iul 2015   •   12:52

Cazul celor şapte violatori de la Vaslui a îngrozit, dar a şi scandalizat o Românie întreagă. În timp ce autorii se bucură de libertate, victima lor are parte de oprobriul public, scrie Adevărul.

 Specialistul criminolog Dan Antonescu, fost şef al Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei, a vorbit pentru „Adevărul” despre implicaţiile acestui caz revoltător. Potrivit lui Dan Antonescu, violul poate fi considerat o crimă. Victima poartă toată viaţa stigmatul violului, iar traumele suferite sunt atât de puternice încât cu greu pot fi depăşite. Fapta celor şapte tineri, arată specialistul, are nenumărate circumstanţe agravante, iar autorii n-ar fi trebuit lăsaţi în libertate.

"Printr-o logică simplă, dacă au fost plasaţi în arest la domiciliu, înseamnă că procurorii deţin probe care îi incriminează. Infracţiunea de viol este atât de gravă încât nu înţeleg de ce judecătorii i-au plasat în arest la domiciliu şi nu au dispus cercetarea acestora în stare de arest preventiv. Dacă ar fi fost în arest preventiv, nu ar mai fi fost în postura aceasta în care, ulterior, judecătorii să fie obligaţi să-i elibereze, ca urmare a deciziei Curţii Constituţionale", a declarat Dan Constantinescu, pentru Adevărul.

×
Subiecte în articol: elevă violată
Parteneri
Florin Piersic, transferat cu avionul SMURD, la București
x close