Antena 3 CNN Actualitate Ce a declarat Băsescu despre relaţia României cu Rusia

Ce a declarat Băsescu despre relaţia României cu Rusia

Ce a declarat Băsescu despre relaţia României cu Rusia
Sursa foto: Foto: Intact Images
21 Ian 2013   •   12:40
Preşedintele Traian Băsescu speră ca anul 2013 să aducă o nouă dinamică a normalităţii în relaţia cu Federaţia Rusă. În opinia sa, cheia unei relaţii politice deschise între Moscova şi Bucureşti este o soluţie în problema transnistreană cu păstrarea integrităţii teritoriale a R.Moldova. Declaraţiile au fost făcute în cadrul întâlnirii cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti.

"Sper ca anul 2013 să aducă o nouă dinamică a normalităţii în relaţia cu Federaţia Rusă, pe coordonatele deja stabilite de cooperarea economică", a afirmat Băsescu, citat de Mediafax.

Preşedintele a arătat că impulsionarea relaţiei dintre cele două ţări este posibilă, chiar dacă şi la Bucureşti, şi la Moscova încă există "umbra neîncrederii" reciproce.

"Îmi exprim încrederea că o soluţie în problema transnistreană care să fie acoperită de păstrarea integrităţii teritoriale a Republicii Moldova şi respectarea standardelor internaţionale este cheia unei relaţii politice deschise între Moscova şi Bucureşti", a precizat Băsescu.

Citiţi şi: Declaraţii acide ale lui Traian Băsescu la întâlnirea cu ambasadorii acreditaţi la Bucureşti. Ce le garantează britanicilor

 

×
Subiecte în articol: Republica Moldova Federatia Rusa
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close