Antena 3 CNN Actualitate Ce înseamnă să te cheme Ioana Băsescu! Fiica cea mare a ex-preşedintelui a obţinut creditul de 1 MILION de euro prin TELEFON, iată prin ce a trecut Complexul Energetic Oltenia

Ce înseamnă să te cheme Ioana Băsescu! Fiica cea mare a ex-preşedintelui a obţinut creditul de 1 MILION de euro prin TELEFON, iată prin ce a trecut Complexul Energetic Oltenia

Ce înseamnă să te cheme Ioana Băsescu! Fiica cea mare a ex-preşedintelui a obţinut creditul de 1 MILION de euro prin TELEFON, iată prin ce a trecut Complexul Energetic Oltenia
Sursa foto: Foto:Intact Images
de O.P.    |    10 Mar 2015   •   05:51

În timp ce Ioana Băsescu obţinea un credit prefereţial de la CEC prin intermediul telefonului, complexul Energetic Oltenia a negociat cu banca statului aproape 6 luni pentru două credite de la CEC cu dobânzi enorme.

Cu toate că banii sunt garantaţi de stat, CEC Bank nu vrea acum să negocieze refinanţarea contractulul cu una dintre cele mai mari companii de stat.

Fiica cea mare a fostului preşedinte Traian Băsescu, Ioana, a reuşit să ia peste noapte un credit de un milion de euro de la CEC, deşi limita pentru persoanele fizice era de 700.000 de euro. Una dintre cele mai mari companii ale statului, Complexul Energetic Oltenia, a negociat însă vreme de 6 luni pentru două credite în valoare de 210 milioane de lei, bani necesari pentru lucrări de mediu şi retehnologizare.

Laurenţiu Ciurel - director general CE Oltenia: "Ceea ce este dureros este felul discriminatoriu cum statul tratează statul".

Cele două credite care sunt garantate de stat au niste dobânzi uriaşe, spun reprezentanţii societăţii de stat.

Laurenţiu Ciurel - director general CE Oltenia: "Nu e niciun risc. Absolut niciun risc. Plăteşte statul, dacă nu plăteşte firma.     -Şi cu toate astea a fost foarte greu de obţinut şi la dobânzi duble?! La dobânzi duble, triple decât piaţa".

De câţiva ani compania încearcă să renegocieze dobînzile pentru cele două credite, însă fără succes. Oficialii Complexului Energetic nici nu au reuşit să stea de vorbă cu directorul CEC Bank, Radu Gheţea.

Laurenţiu Ciurel - director general CE Oltenia: "Noi am încercat, actuala conducere şi ăsta este oful meu până la urmă să refinanţăm. Să renegociem aceste credit pentru că sare din toate tiparele pieţei. N-am putut să intru la domnul director, domnul preşedinte al băncii deşi conduc probabil cea mai mare companie românească. În schimb am reuşit să intru la nivelele 2 şi 3 şi am vorbit cu doamna vicepreşedintă şi ni s-a promis că se va analiza şi se va da un răspuns".

Directorul CEC Bank, Radu Gheţea, a fost în mijlocul unui scandal după ce Traian Băsescu, pe vremea cînd era preşedinte, a intervenit pe lîngă ministrul de atunci al Finanţelor, Daniel Chiţoiu, să nu-l schimbe din funcţie. Intervenţia a venit la scurt timp după ce Ioana Băsescu a reuşit să obţină creditul de un milion de euro de la CEC Bank.

×
Subiecte în articol: CEC credite teren nana
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close