Antena 3 CNN Actualitate Cel mai recent bilanţ al inundaţiilor din Galaţi. În doar câteva ore, a plouat cât pentru doi ani. Sute de oameni au fost evacuaţi

Cel mai recent bilanţ al inundaţiilor din Galaţi. În doar câteva ore, a plouat cât pentru doi ani. Sute de oameni au fost evacuaţi

Cel mai recent bilanţ al inundaţiilor din Galaţi. În doar câteva ore, a plouat cât pentru doi ani. Sute de oameni au fost evacuaţi
Sursa foto: Foto: Agerpres
12 Sep 2013   •   17:26
Nouă oameni, printre care o fetiţă de 8 ani, au murit în inundaţiile care au lovit, noaptea trecută, 17 localităţi din judeţul Galaţi.

Potrivit datelor furnizate Prefectura Galaţi, două femei de 82 şi 74 de ani şi un bărbat de 65 de ani au decedat în localitatea Cuca, alţi doi bărbaţi de 40 şi 78 de ani şi o femeie de 81 de ani au decedat în localitatea Costache Megri, iar o bătrână de 83 de ani şi o fetiţă de opt ani din au murit la Cudalbi.

Ultima persoană decedată în urma inundaţiilor din judeţul Galaţi este un bărbat de 65 de ani din localitatea Griviţa, relatează Mediafax.

Specialiştii spun că, în doar câteva ore, la Galaţi a plouat cât pentru doi ani şi că în zona Tecuci cantitatea de apă cazută a ajuns la 150 de litri pe metrul pătrat.

Sute de oameni au fost evacua
ţi din casele distruse de pârâurile ieşite de matcă sau de torentele de apă formate pe dealurile din jurul localităţilor.

Autorităţile locale reclamă că avertizarea meteorologică de cod portocaliu a venit prea târziu, atunci când potopul era în plină desfăşurare.

De ce meteorologii nu au emis DIN TIMP o avertizare pentru zonele devastate de inundaţii

Veste REA din partea meteorologilor. Ce se va întâmpla în această NOAPTE, în Moldova

Fundaţia Mereu Aproape şi Antena 3 reiau, din solidaritate pentru sinistraţii din Galaţi, campania “Apa trece, România rămane”

×
Subiecte în articol: inundatii romania
Parteneri
Israelul a lansat atacuri puternice în Iran, Irak și Siria
x close