Antena 3 CNN Actualitate Cod roşu de inundaţii în 7 judeţe. Dig rupt în Caraş-Severin. Trei oameni au murit în ultimele zile, luaţi de viitură

Cod roşu de inundaţii în 7 judeţe. Dig rupt în Caraş-Severin. Trei oameni au murit în ultimele zile, luaţi de viitură

Cod roşu de inundaţii în 7 judeţe. Dig rupt în Caraş-Severin. Trei oameni au murit în ultimele zile, luaţi de viitură
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    31 Iul 2014   •   17:34

Peste 700 de persoane din judeţele Timiş, Vâlcea şi Gorj au fost evacuate din calea apelor, iar peste 450 de locuinţe au fost afectate de inundaţii. În total, 121 de localităţi din 12 judeţe din ţară au fost măturate de ape. De asemenea, patru drumuri naţionale, 22 de drumuri judeţene şi alte 44 comunale au fost inundate. Pentru a-i ajuta pe sinistraţi, în acest moment, peste 2400 de pompieri şi jandarmi acţionează, iar ministerul a anunţat suplimentarea autorităţilor în caz de nevoie.

Update 20.39 - Alimente pentru sinistraţi şi carburanţi pentru intervenţii la inundaţii, scoase din Rezerva de stat

Update 17.46 - Cel mai ploios iulie din ultimii 10 ani


Update - Membrii comandamentului pentru situaţii de urgenţă se reunesc joi seara, la ora 19.00, la Palatul Victoria, după şedinţa de guvern.

Update 16.40 - Ministrul Mediului face controale la exploatările forestiere din Gorj
______________________________________

Ştirea iniţială 16.37

Un dig s-a rupt, joi, la Gherteniş, astfel că mai mulţi oameni din judeţul Caraş-Severin sunt evacuaţi. Debitele râurilor au crescut de sute de ori.
 
Meteorologii au emis pentru astăzi cod roşu de inundaţii în şapte judeţe din vestul şi sud-vestul ţării.


Foto: captura Antena 3

Trei oameni au murit în ultimele zile, luaţi de viitură, iar sute de gospodării au fost inundate. O viitură de un metru şi jumătate a lovit satele Lupac şi Goruia din Caraş-Severin. Drumul judeţean 581 Reşita-Oraviţa a fost acoperit de ape, iar poliţia a decis să închidă traficul. 

Cei doi bărbaţi din judeţul Vâlcea daţi dispăruţi după ce au fost luaţi de viitură au fost găsiţi morţi. Este vorba despre un bătrân de 71 de ani din comuna Stroeşti şi de un bărbat de 36 de ani din localitatea Stoeneşti, tată a doi copii. 
 
Trupul bărbatului luat de viitură în comuna vâlceană Stoeneşti a fost găsit, după două zile de căutări, la şapte kilometri depărtare de localitate. Apropiaţii povestesc că omul lucra într-o localitate învecinată, şi că, în pauza de la amiază, a vrut să se ducă acasă să se odihnească.
 
Dar, l-au luat apele şi au urmat două zile de căutari disperate. Abia după ce apele s-au retras, pompierii, ajutaţi de localnici, au reuşit să localizeze şi să scoată la suprafaţă trupul bărbatului. Omul era tată a doi copii şi singurul care întreţinea familia. 
 
Bărbatul din Stoeneşti este a treia victimă a viiturilor din ultimele zile. Trupul neînsufleţit al unui bătrân de 71 de ani, luat de ape în comuna Stoeneşti a fost găsit de jandarmi. Şi în judeţul Argeş, un bărbat de 45 de ani este căutat de mai bine de două zile, când a fost luat de viitură de pe un pod.  

×
Subiecte în articol: inundatii
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close