Antena 3 CNN Actualitate Crin Antonescu: Problema câinilor maidanezi nu ţine de legislaţie. Dacă vrei să-i ucizi, trebuie să-i prinzi

Crin Antonescu: Problema câinilor maidanezi nu ţine de legislaţie. Dacă vrei să-i ucizi, trebuie să-i prinzi

Crin Antonescu: Problema câinilor maidanezi nu ţine de legislaţie. Dacă vrei să-i ucizi, trebuie să-i prinzi
Sursa foto: Foto: Facebook
05 Sep 2013   •   11:32
Preşedintele Senatului, Crin Antonescu, este de părere că problema privind câinii vagabonzi nu ţine de legislaţie şi că sunt municipii din ţară care au făcut progrese pentru a rezolva situaţia chiar cu legile actuale. "Dacă vrei să ucizi câini, trebuie să-i prinzi", mai spune preşedintele Senatului.

"În legislaţia privitoare la acest subiect au existat modificări. Sigur că există legi care s-au schimbat, care s-au modificat, există o lege la Camera Deputaţilor, dar, dacă nu înţelegem că problema nu este una de legislaţie şi că nu legislaţia în vigoare a împiedicat rezolvarea problemei, nu am făcut nimic. Sunt municipii în România, cu această legislaţie, care au făcut progrese semnificative pentru a rezolva problema", a afirmat Crin Antonescu, citat de Mediafax.

Antonescu a mai spus că problema nu este dacă să fie ucişi sau nu câini, ci ca pe stradă să nu se afle câini fără stăpân.

"Şi dacă vrei să ucizi câini, trebuie să-i prinzi. Problema este că ai nevoie de un plan, de un buget, de nişte oameni care să prindă aceşti câini. Problema de civilizaţie este ca pe stradă să nu mai fie câini vagabonzi", a subliniat el.

Tot la Cluj, Crin Antonescu a declarat că nu este de acord cu organizarea unui referendum în Bucureşti pe tema câinilor vagabonzi, spunând că acest demers "nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor", fiind clar că oamenii vor să nu mai existe câini pe străzi.

"Îmi spun o părere personală, ca simplu cetăţean şi locuitor al Bucureştiului: referendumul nu are ce să comunice nou despre voinţa cetăţenilor. Răspunsul e clar: niciun bucureştean, şi cel mai mare iubitor de câini - şi mă număr printre iubitorii de câini - nu vrea să existe vreun câine vagabond pe stradă. Şi atunci, la ce să fac referendum?", a afirmat Antonescu.

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu caini maidanezi maidanezi
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close