Antena 3 CNN Actualitate Cristiana Anghel a fost externată: Nu renunţ la proteste şi nu mă înscriu în niciun partid

Cristiana Anghel a fost externată: Nu renunţ la proteste şi nu mă înscriu în niciun partid

Cristiana Anghel a fost externată: Nu renunţ la proteste şi nu mă înscriu în niciun partid
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Noi 2010   •   14:01

Cristiana Anghel a fost externată, luni, din spital. Învăţătoarea care a fost timp de 70 de zile în greva foamei se poate recupera de acum înainte acasă. Anghel susţine, însă, că nu va renunţa la proteste.

Învăţătoarea Cristiana Anghel trebuia să iasă din spital luni dimineaţă. Momentul a fost, însă, amânat după ce acesteia i s-a făcut rău. Medicii i-au acordat îngrijirile medicale necesare şi, după câteva ore de odihnă, Cristiana Anghel a părărsit spitalul unde a stat internată mai bine de două luni.

La ieşirea din Institutul Paulescu, învăţătoarea a ţinut să precizeze că va continua protestele, în diferite forme, dar că momentan organsimul nu-i mai permite să facă o nouă grevă a foamei.

Cristiana Anghel a ţinut să mai sublinieze faptul că nu intenţionează să se înscrie în vreun sindicat şi, sub nicio formă, în vreun partid politic.

Diminuările salariale din sistemul bugetar şi neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice au determinat-o pe Cristiana Anghel să înceapă greva foamei pe 26 august. După o lună în care a refuzat să se hrănească, starea de sănătate a învăţătoarei din Caracal s-a agravat. Pe 27 septembrie, ea a fost transferată de la Spitalul Municipal Caracal la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie din Capitală.

După 70 de zile în care doar perfuziile au ţinut-o în viaţă, învăţătoarea Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei. Cel care a convins-o a fost Arhiepiscopul Ioan. A reînceput să mănânce după ce a slăbit 14 kilograme.

Cristiana Anghel a fost externată

×
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close