Antena 3 CNN Actualitate Cristiana Anghel: Am demonstrat că mă pot pune împotriva şuvoiului, deşi era să mă înec

Cristiana Anghel: Am demonstrat că mă pot pune împotriva şuvoiului, deşi era să mă înec

Cristiana Anghel: Am demonstrat că mă pot pune împotriva şuvoiului, deşi era să mă înec
22 Noi 2010   •   22:20

„A meritat pentru că mi-am recâştigat respectul de sine, am demonstrat că pot să protestez şi că mă pot pune împotriva şuvoiului, este foarte greu, e adevărat şi era să mă înec”, a declarat Cristiana Anghel, luni, la Sinteza Zilei. Învăţătoarea din Caracal a făcut greva foamei timp de 70 de zile din cauza diminuărilor salariale din sistemul bugetar şi a neaplicării legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice.

Învăţătoarea a spus că nu ar fi cedat în demersul său însă o viroză i-a pus viaţa în pericol. „Psihic nu am avut tendinţa să cedez, dar am avut ghinionul să fac acea viroză, care putea să-mi fie şi fatală”.

Cristiana Anghel susţine că a avut momente de îndoială dar, „cu toate că pare o nebunie, când aveam îndoieli îl rugam pe Dumnezeu dacă trebuie să renunţ sau nu, şi semnul venea”.

 


Învăţătoarea Cristiana Anghel a declarat că nu s-a aşteptat să fie vizitată de Traian Băsescu pe parcursul grevei sale deoarece preşedintele ar fi considerat-o în opinia ei, „unealta PSD-ului”. „Mi-am dat seama că cel mai tare îi prieşte domnului Băsescu să rămân în greva foamei”, a spus învăţătoarea.

Diminuările salariale din sistemul bugetar şi neaplicarea legii care prevedea majorarea cu 50% a salariilor cadrelor didactice au determinat-o pe Cristiana Anghel să înceapă greva foamei pe 26 august. După o lună în care a refuzat să se hrănească, starea de sănătate a învăţătoarei din Caracal s-a agravat. Pe 27 septembrie, ea a fost transferată de la Spitalul Municipal Caracal la Institutul de Diabet şi Boli de Nutriţie din Capitală.

După 70 de zile în care doar perfuziile au ţinut-o în viaţă, învăţătoarea Cristiana Anghel a renunţat la greva foamei. Cel care a convins-o a fost Arhiepiscopul Ioan. A reînceput să mănânce după ce a slăbit 14 kilograme.

×
Subiecte în articol: cristiana anghel greva foamei
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close