Antena 3 CNN Actualitate Cum a ajuns RAFO Oneşti la fiare vechi. Numele Alinei Bica se leagă direct de această catastrofă economică

Cum a ajuns RAFO Oneşti la fiare vechi. Numele Alinei Bica se leagă direct de această catastrofă economică

Cum a ajuns RAFO Oneşti la fiare vechi. Numele Alinei Bica se leagă direct de această catastrofă economică
de S.T.    |    26 Feb 2015   •   20:42

Jurnalistul de investigaţie Ovidiu Zară a prezentat, în ediţia de joi a emisiunii "La ordinea zilei", cum a ajuns RAFO Oneşti la fiare vechi.

"Totul a fost premeditat. (...) L-am suspectat întotdeauna pe Traian Băsescu de legături cu ruşii şi de faptul că a susţinut interesele ruşilor la noi în România. De cazul RAFO Oneşti s-a ocupat doamna procuror Alina Bica. În timp ce Marian Iancu era în arest preventiv la Direcţia de Cercetări Penale, doamna Bica vine într-o noapte cu doi evrei ucraineni şi spune "Ne-a Iancule, vinde rafinăria!". Iancu a zis că nu vinde", a relatat Ovidiu Zară.

"Marian Iancu a făcut un contract de novaţie, pentru a se asigura că rafinăria nu va fi furată. (...)Contractul de novaţie nu s-a aprobat şi acţiunile au intrat în posesia ruşilor", a mai spus jurnalistul.

"Guvernul Boc, în data de 8 septembrie 2009, premeditează distrugerea RAFO şi majorează plafonul de garanţii cerute de România la FMI", a precizat Ovidiu Zară, adăugând că "pe 16 septembrie Traian Băsescu nu mai era duşmanul RAFO".

Legătura dintre Administraţia Băsescu şi devalizarea RAFO:


Instanţa l-a condamnat definitiv în decembrie 2014 pe Marian Iancu la 12 ani de închisoare în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani cunoscut ca "RAFO", după un proces care a durat opt ani. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi la închisoare Octavian Iancu, fratele lui Marian Iancu, Constantin Margarit, Gheorghita Iancu, Marius Turica, Alex Martin, Elenkalan Hayrettin şi Basaran Kadri Mazhar..

Ei au fost acuzaţi de evaziune fiscala, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi spălare de bani.

Vezi AICI ediţia integrală a emisiunii "La ordinea zilei"

×
Subiecte în articol: La Ordinea Zilei
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close