Antena 3 CNN Actualitate Cum a retrocedat Băsescu 66 de case, într-o singură zi, unei singure persoane

Cum a retrocedat Băsescu 66 de case, într-o singură zi, unei singure persoane

Cum a retrocedat Băsescu 66 de case, într-o singură zi, unei singure persoane
08 Iul 2013   •   16:00

Traian Băsescu a retrocedat 66 de case într-o zi. Minunea s-a întâmplat în 2003, pe vremea când actualul preşedinte era primar al Capitalei. Casele au fost retrocedate unei persoane despre care oamenii care locuiesc în acele locuinţe spun că este un impostor.

Nicholas Jordan, un român care a obţinut cetăţenie americană, a pretins că este fiul unui fost senator din perioada interbelică care ar fi deţinut toate casele donate ulterior statului român. Brusc, Jordan a devenit beneficiarul uriaşei averi din apropierea centrului capitalei.

Pe strada Şerban Vodă din Capitală se află mai multe case vechi, construite de către un fost politician din perioada interbelică, Iordache Minciulescu. Chiriaşii spun că locuiesc de zeci de ani în aceste case. Le-au primit în chirie după ce Minciulescu le-ar fi donat statului român.

Până în 2003. Atunci, la uşa lor a venit Nicholas Jordan, care pretindea că e Nicolae Minciulescu, moştenitorul familiei care a deţinut casele.

Oamenii spun că Traian Băsescu, primarul capitalei de la acea vreme, ar fi semnat retrocedările fără a i se face dovada că Nicholas Jordan era cu adevărat cine pretindea că era.

Cei care riscau să ajungă în stradă au început să facă săpături în fiecare document şi răspuns primit de la instituţiile statului. Au descoperit numeroase nereguli.

Cei mai mulţi au făcut demersuri pentru a cumpăra casele, dar nu pot să facă asta din cauza situaţiei încurcate a proprietăţii imobilelor.

Disperaţi să-şi găsească dreptatea, oamenii au făcut nenumărate plângeri la Parchete. Una dintre deciziile instanţei arată că Nicholas Jordan nu a putut face dovada identităţii sale. Băsescu a fost şi el subiectul plângerilor către parchete. Petenţii nu au primit însă un răspuns pozitiv. I s-a dat neînceperea urmăririi penale, pe motiv că fiind preşedinte beneficiază de imunitate.

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close