Antena 3 CNN Actualitate Cum au comandat interlopii Mararu uciderea rivalului lor, Puiu Mironescu. Vezi imagini cu asasinul la comandă

Cum au comandat interlopii Mararu uciderea rivalului lor, Puiu Mironescu. Vezi imagini cu asasinul la comandă

Cum au comandat interlopii Mararu uciderea rivalului lor, Puiu Mironescu. Vezi imagini cu asasinul la comandă
Sursa foto: Foto: Videonews
de M.Z.    |    13 Feb 2013   •   21:43

Au apărut imaginile care i-au dus pe anchetatori la asasinul din centrul Bucureştiului. Sunt înregistrări în care apare moldoveanul Vitalie Proca tocmit de fraţii Mararu, interlopii din Neamţ, ca să-l ucidă pe rivalul lor de moarte, Puiu Mironescu. Doar că atacatorul a greşit ţinta. A filat aproape două săptămâni şi a împuşcat victima greşită. Acum, şi el şi capii mafiei din Neamţ sunt după gratii.

Interlopul Ioan Dumitru (Puiu) Mironescu a fost arestat pentru 29 de zile, a decis miercuri Curtea de Apel Bacău, în dosarul comenzii de asasinat în care Tribunalul Bucureşti a decis aceeaşi măsură preventivă în cazul fraţilor Mararu.

Rivalii lui, fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu, au primit astăzi mandat de arestare preventivă pentru tot pentru 29 de zile, pentru instigare la tentativă de omor calificat, după ce anchetatorii au stabilit că aceştia l-au plătit pe Vitalie Proca să-l ucidă pe liderul lumii interope din Piatra Neamţ, Ioan Dumitru Mironescu, pentru a se răzbuna.


Interlopul Puiu Mironescu a fost împuşcat în cap, în 2006, dar a supravieţuit miraculos. În 2012, rivalii săi i-au comandat din nou moartea.

Fraţii Mararu n-au vrut să-şi păteze mâinile cu sângele lui Mironescu. Au trimis pe urmele lui un asasin plătit, cu legături în mafia rusă şi cu mai multe crime la activ - Vitalie Proca, cetăţean moldovean şi asasin plătit. Pe 14 noiembrie, a intrat în România.

În aceeaşi zi, s-a întâlnit cu fraţii Mararu în barul lor din Roznov, Neamţ. O întâlnire de taină, în care Mironescu a fost condamnat la moarte în şoaptă.

Cu datele lui Mironescu în buzunar, Vitalie Proca a plecat pe urmele lui, la Bucureşti. Cu o maşină ieftină, înmatriculată în Bulgaria, oferită de fraţii Mararu.

Pe 16 noiembrie, asasinul a început filajul. Dar a greşit din start. La volanul mașinii pe care o urmărea se afla Mircea Răzvan Isăilă, un tânăr nevinovat. Număr de înmatriculare: MIR. Acelaşi folosit în trecut şi de Mironescu. După 10 zile de confuzie, Vitalie a făcut greşeala fatală - a împuşcat de șase ori o ţintă greşită.

Printr-un miracol, victima fără vină a supravieţuit. Asasinul a plecat spre Iaşi cu microbuzul, iar pe 2 decembrie a părăsit România. Maşina folosită în atac i-a lăsat-o gaj gazdei sale din Bucureşti, pentru că n-a avut bani de chirie.

La scurt timp de la atac, poliţiştii de la serviciul omoruri au găsit maşina folosită de Proca. Era abandonată în Bucureşti, iar în ea, poliţiştii au găsit două tuburi de la cartuşele utilizate de Proca în atac.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au făcut imediat legătura cu fraţii Mararu. Între timp, Mironescu a aflat că trebuia să fie ţinta unui asasinat la comandă și s-a răzbunat.

În ianuarie, le-a făcut cadou fraţilor Mararu o bombă sub maşină. Bomba a fost dezamorsată la timp, dar răzbunarea cu sânge, gloanţe şi bombe n-a rămas nepedepsită. Şi fraţii Mararu şi Puiu Mironescu au ajuns după gratii, pentru instigare la tentativă de omor.

Imagini de la amplasarea bombei. Un poliţist, infiltrat în grupul celor care montau explozibilul

Pe 11 ianuarie,
trei persoane au fost prinse în flagrant, în timp ce amplasau o bombă cu exploziv militar la Piatra Neamţ, sub maşina lui Bogdan Mararu. Bogdan Mararu este fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010.

Sub maşina lui Mararau a fost amplasat un dispizitiv ce conţinea un kilogram de substanţă explozivă, probabil C4. Echivalentul explozibilului găsit sub maşina lui Bogdan Mararu este de 5,5 kilograme de trinitrotoluenul (TNT), iar o eventuală deflagraţie ar fi avut loc pe o suprafaţă de 350 de metri, potrivit unor surse judiciare.

Maşina sub care s-a găsit explozibilul se afla la 1,5 metri de blocul de proprietarul vehiculului. Bomba a fost dezamorsată.





×
Subiecte în articol: Vitalie Proca
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close