Antena 3 CNN Actualitate Cum i-a confirmat judecătoarea şpăgară lui Dinel Staicu faptul că a primit mita

Cum i-a confirmat judecătoarea şpăgară lui Dinel Staicu faptul că a primit mita

Cum i-a confirmat judecătoarea şpăgară lui Dinel Staicu faptul că a primit mita
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    13 Aug 2013   •   08:59
Judecătoarea Veronica Cîrstoiu a purtat un semn distinctiv la un termen de judecată pentru a-i confirma lui Dinel Staicu faptul că a primit mita cerută în schimbul anulării condamnării de şapte ani de închisoare în dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor.

"Pentru a oferi numitului S.D. o dovadă în acest sens, Dascălu Adriana (avocata lui Dinel Staicu - n.r.) a afirmat, la un moment dat, că a convenit cu judecătorul Cîrstoiu Veronica ca, la următorul termen de judecată din dosar, magistratul în cauză să poarte , aspect care trebuia să aibă semnificaţia transmiterii mesajului că primise mita şi că va pronunţa soluţia dorită. La acel termen de judecată, denunţătoarea R.I.A. a fost în sala de şedinţă şi a constatat că judecătorul Cîrstoiu Veronica purta aşa cum susţinuse anterior învinuita Dascălu Adriana. Ulterior, instanţa a admis contestaţia în anulare formulată de S.D., însă acesta nu a mai remis şi diferenţa de 300.000 euro promisă", a precizat instanţa în motivare, potrivit Mediafax

În motivarea deciziei de arestare preventivă a judecătoarei se arată că Veronica Cîrstoiu ar fi primit de la Dinel Staicu, prin intermediul avocatei acestuia Adriana Dascălu, 630.000 de euro pentru a anula condamnarea la şapte ani de închisoare cu executare. Banii au fost primiţi de Adriana Dascălu de la fratele lui Dinel Staicu, Marian Staicu.
 
Avocata lui Dinel Staicu, Ileana Alina Răducan, denunţătoare în cauză, le-a spus anchetatorilor că acesta i-a solicitat, atunci când era în detenţie, să colaboreze cu Adriana Dascălu, care i-a spus că îi poate obţine anularea hotărârii definitive de condamnare la şapte ani de închisoare primite în dosarul fraudării BIR. 
 
"În acest sens, învinuita a menţionat că o cunoaşte pe Cîrstoiu Veronica, judecător la Curtea de Apel Bucureşti (...), afirmând şi că are la completul de judecată din care face parte aceasta, împreună cu judecătorii P.D. şi B.L.. De asemenea, Dascălu Adriana a prezentat numitului S.D. şi strategia care trebuia urmată pentru obţinerea beneficiului dorit: formularea şi depunerea la instanţă a mai multor cereri de contestaţie în anulare, având obiect identic, până când una dintre ele va fi repartizată la completul judecătorului Cîrstoiu Veronica, precum şi retragerea anterioară sau, după caz, ulterioară, a contestaţiilor în anulare care ajungeau la alte complete de judecată", a notat instanţa în motivarea deciziei de arestare a judecătoarei Cîrstoiu şi a lui Florin Cergan.
 
Adriana Dascălu i-a cerut lui Dinel Staicu, pentru a-i obţine anularea condamnării, 1,5 milioane de euro pentru cei trei magistraţi din completul de la Curtea de Apel Bucureşti care a judecat contestaţia în anulare. După stabilirea planului de eliberare a lui Dinel Staicu, Dascălu a ţinut legătura cu Marian Staicu, cel care a stabilit să îi dea o primă tranşă de 1,2 milioane de euro, urmând ca diferenţa de 300.000 euro să o primească imediat după pronunţarea soluţiei favorabile promise. 
 
"Ca atare, în cursul lunii ianuarie 2012, S.M. (Staicu Marian - n.r.) a venit de la Craiova în Bucureşti, având asupra sa suma de 1.200.000 euro şi s-a deplasat la biroul învinuitei Dascălu Adriana, unde, în prezenţa denunţătoarei R.I.A. (Răducan Ileana Alina - n.r.), a remis banii învinuitei, timp în care denunţătorul B.B.M. şi şoferul lui S.M. au aşteptat lângă respectivul imobil.

După ce a numărat banii, Dascălu Adriana a afirmat că se va duce imediat să îi ducă cei 1.200.000 euro judecătorului Cîrstoiu Veronica, la locuinţa acestuia din Bucureşti. De asemenea, Dascălu Adriana i-a solicitat sprijinul denunţătoarei R.I.A. pentru sporirea măsurilor sale de siguranţă, sens în care a rugat-o să mai rămână o perioadă de câteva minute, împreună cu B.B.M., în apropierea imobilului, pentru a verifica să nu fie urmărită de cineva, în condiţiile în care trebuia să plece cu întreaga sumă de bani asupra sa pentru a o duce acelui judecător", se mai arată în motivare.

Veronica Cîrstoiu, judecătoare la Curtea de Apel Bucureşti, şi fiul acesteia, Florin Cergan, au fost arestaţi preventiv, în 9 august, în dosarul în care sunt acuzaţi de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită pentru soluţii favorabile în dosare, printre care şi cel în care Dinel Staicu a cerut anularea condamnării la şapte ani de închisoare din dosarul fraudării Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).
 
Citeşte şi Judecătoarea arestată pentru o şpagă de 1.000.000 euro, AMENINŢATĂ CU MOARTEA
 

 

 

×
Subiecte în articol: Dinel Staicu mita
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close