Antena 3 CNN Actualitate Cum răspunde PDL-istul Adriean Videanu acuzaţiilor de abuz în serviciu

Cum răspunde PDL-istul Adriean Videanu acuzaţiilor de abuz în serviciu

Cum răspunde PDL-istul Adriean Videanu acuzaţiilor de abuz în serviciu
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    20 Mar 2013   •   16:38

Liderul PDL Adriean Videanu susţine că Victor Ponta nu va scăpa de plata pagubelor produse prin intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica, el îndemnându-i pe cei interesaţi de "hoţiile evidente" ale premierului, inclusiv DNA, să îi studieze liderului PSD declaraţiile de avere dintre anii 2006 şi 2009.

"De un an de zile, România este condusă de un mitoman fără precedent care, deşi ocupă funcţia de premier, este obsedat doar de propria imagine şi nu de problemele reale ale românilor, aşa cum îi cere poziţia pe care, temporar, o ocupă. Pentru că nu îl interesează, îi spun eu care sunt problemele reale ale românilor: situaţia dezastruoasă a muncitorilor de la Oltchim, a muncitorilor de la Mechel, a muncitorilor de la Hidroelectrica, a agricultorilor, a IMM-urilor, a bugetarilor, a pensionarilor, într-un cuvânt, a tuturor românilor. Practic, Victor Ponta umileşte 22 de milioane de români. Cu o mână îi mângâie pe creştetul capului, cu alta îi fură", susţine Videanu, într-un comunicat de presă, potrivit Mediafax.

Videanu se întreabă, retoric, dacă pe Victor Ponta îl interesează "creşterea alarmantă a ratei somajului, a scăderii economice, a blocării investiţiilor în România, a falimentării multor companii odată profitabile, a exploziei facturilor plătite de români la întreţinere, a impozitării excesive, a inventării de taxe aberante".

"După aproape un an de guvernare USL, răspunsul este evident: NU, nu îl interesează nici soarta românilor, nici a României. Victor Ponta va fi primul prim-ministru al României care, în curând, va fi scos cu pietre de români din Palatul Victoria. El simte acest lucru, motiv pentru care caută vinovaţi imaginari, aşa cum face, în mod laş, de un an de zile. În ceea ce priveşte Hidroelectrica, în mandatul meu, compania a fost condusă de cel mai bun manager, paradoxal, membru al PSD, dar care a făcut din Hidroelectrica o companie puternică şi profitabilă. Ce a făcut Victor Ponta când a venit la putere? Prin deciziile luate, a adus Hidroelectrica în pragul falimentului. Victor Ponta, nu vei scăpa de plata pagubelor produse prin intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica. Aşa cum nu vei scăpa de plata banilor pe care i-ai furat de la complexele energetice Turceni şi Rovinari. Pe cei interesaţi de hoţiile lui Victor Ponta, şi mă gândesc inclusiv  la DNA, îi îndemn să studieze declaraţiile de avere ale acestuia din anii 2006-2007-2008-2009. Hoţiile lui sunt evidente", mai spune Videanu.

Corpul de Control al Guvernului va trimite către Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) un raport din care rezultă că Hidroelectrica a fost prejudiciată de sute de milioane euro, a anunţat premierul Victor Ponta, care a apreciat că banii au ajuns "pe la Videanu şi PDL" şi trebuie recuperaţi.






×
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close