Antena 3 CNN Actualitate Cum se bagă "LEGAL" pumnul în gura presei. Băsescu NU promulgă un articol privind libertatea presei

Cum se bagă "LEGAL" pumnul în gura presei. Băsescu NU promulgă un articol privind libertatea presei

Cum se bagă "LEGAL" pumnul în gura presei. Băsescu NU promulgă un articol privind libertatea presei
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    18 Mar 2014   •   17:10

Preşedintele Băsescu a trimis o cerere de reexaminare Parlamentului în care solicită menţinerea infracţiunii de la articolul 276 din Codul Penal, care incriminează fapta persoanei ce face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea de judecător sau de organele de urmărire a unei infracţiuni.

Articolul 276 din noul Cod penal, intitulat "Presiuni asupra justiţiei", precizează: "Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declaraţii publice nereale referitoare la săvârşirea, de către judecător sau de organele de urmărire penală, a unei infracţiuni sau a unei abateri disciplinare grave legată de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influenţa sau intimida, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă".

Anterior, proiectul fusese adoptat şi de Senat şi primise aviz favorabil din partea Comisiei juridice a Camerei Deputaţilor.

Pe 12 ianuarie, premierul Victor Ponta promitea, la Antena 3, că Guvernul este pregătit să modifice prin ordonanţă de urgenţă noul Cod Penal, care va intra în vigoare la 1 februarie, pentru a elimina acele prevederi care îngrădesc libertatea de exprimare a presei.

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close