Antena 3 CNN Actualitate Update: Ursul care a atacat trei persoane în judeţul Dâmboviţa a fost omorât

Update: Ursul care a atacat trei persoane în judeţul Dâmboviţa a fost omorât

Update: Ursul care a atacat trei persoane în judeţul Dâmboviţa a fost omorât
Sursa foto: Foto: Mediafax
15 Sep 2012   •   19:30
Update 23:15 - Vânătorii au împuşcat un urs, sâmbătă seară, în zona localităţii Pietroşiţa, a anunţat şeful Poliţiei Dâmboviţa, comisar-şef Daniil Zepiş, iar autorităţile încearcă să stabilească dacă este vorba despre animalul care a atacat trei persoane.

Update 22:15 - Un elicopter al Ministerului Administraţiei şi Internelor a plecat, sâmbătă seară, în Dâmbovţa, şi va suvola zona de nord a judeţului, unde un urs a atacat trei oameni, în încercarea de a repera animalul, a anunţat ministrul Mediului, Rovana Plumb.
   
"Va veni un elicopter care va localiza toate animalele, un urs, doi urşi, iar spre dimineaţă vom interveni pentru captuarea şi relocarea acestora. (...) Sperăm că în cursul dimineţii să îl putem prinde, chiar cu lunetist din elicopter. Aparatul de zbor va reveni mâine, după survolul din această noapte. Va fi verificat fiecare fond de vânătoare pentru a vedea care e situaţia, în special a celor situate lângă comunităţi umane", a spus Plumb, în localitatea sa natală, Buciumeni, unde a avut loc unul dintre incidente.

Update 21:00 - Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a anunţat că a fost emis aviz pentru ca ursul care a atacat trei oameni, în Dâmboviţa, să poată fi împuşcat cu tranchilizante, ea spunând că trebuie intervenit în această noapte, nu mai tarziu, pentru că animalul este suspect de turbare şi poate ataca alte persoane.
   
"Am cerut sprijin MAI, deşi este noapte, ca totuşi să prindem ursul, pentru că s-a dat aviz pentru împuşcarea cu tranchilizante", a spus Plumb.
   
Ea a afirmat că trebuie găsite soluţii astfel încât animalul să poată fi prins în această noapte, astfel încât să nu atace alte persoane.
   
"Există un dispozitiv care intervine, în afara jandarmilor, care asigură şi protejarea şi informarea cetăţenilor, aceştia fiind avertizaţi să rămână în case. Trebuie intervenit în această noapte pentru că altfel se poate întâmpla ca acest urs, care are un comportament deviant, fiind suspect de turbare, să mai atace pe cineva. Nu sunt de acord ca intervenţia să fie mâine dimineaţă. Este o zonă dificilă, împădurită, cu râu, cu pietre, este noapte, dar trebuie intervenit acum şi trebuie să facem tot ce ţine de noi pentru capturarea acestui urs", a afirmat ministrul Mediului.

Update 20:30 - Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a solicitat Ministerului Administraţiei şi Internelor un elicopter cu instalaţie de termoviziune, care să survoleze zona de nord a judeţului Dâmboviţa unde trei persoane au fost atacate de urs, sâmbătă, una dintre acestea murind.
   
Ministrul a spus că aşteaptă un răspuns de la MAI în acest sens.

Update 19:30 - Femeia atacată de urs, sâmbătă după-amiză, în satul Dealu Mare, comuna Buciumeni, judeţul Dâmboviţa, are multiple plăgi pe faţă, la gât, la picioare şi la coapse, afirmă medicii, precizând că aceasta este "conştientă şi într-o stare generală bună".
   
Femeia este internată în secţia de chirurgie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte.
   
"Pacienta are plăgi la faţă, la gât, la picioare şi pe coapse, acolo fiind cu lipsă de piele. Este conştientă, este şocată de ceea ce i s-a întâmplat, dar este într-o stare generală bună. I-a fost făcut tratamentul pentru plăgi, i-a fost administrat vaccinul antirabic şi rămâne internată", a declarat directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Târgovişte, Carmen Marcu.
   
Ea a precizat că femeia are 55 de ani. Iniţial, reprezentanţii Poliţiei şi Jandarmeriei au anunţat că victima are 57 de ani.

Update 18:10 -
Ursul care a atacat, sâmbătă, trei persoane din Dâmboviţa, una dintre acestea pierzându-şi viaţa, a fost localizat în zona râului Ialomiţa, perimetrul fiind încercuit de către vânători, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu.
   
"Ursul a fost localizat în zona râului Ialomiţa din comuna Buciumeni, iar vânătorii au încercuit perimetrul şi l-au îndepărtat pe animal de zona în care se află case", a spus Florescu.

Update 18:00 -
O a treia persoană din judeţul Dâmboviţa a fost atacată de urs, sâmbătă, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene, Raluca Florescu, precizând că este vorba despre un bărbat care a fost rănit uşior.

Ştire în curs de actualizare.

Update 16:40 - Ursul care a ucis un bărbat de 71 de ani, sâmbătă dimineaţă, a mai rănit o femeie, la doar câteva ore distanţă. Incidentul a avut loc în comuna Buciumeni, satul Dealu mare, judeţul Dâmboviţa.

Femeia rănită se află într-o zonă accidentată, unde ambulanţa nu are acces.
   
Potrivit purtătorului de cuvant al Jandarmeriei Dâmboviţa, Ciprian Vătăşelu, un echipaj de jandarmi se află în zonă, urmând să o transporte pe femeie, pe o targă improvizată, până la drumul unde are acces ambulanţa.
   
Victima are 57 de ani şi a suferit răni la gât.
   
Jandarmii se aflau în zonă întrucât cu puţin timp înainte de a fi găsită femeia mai mulţi localnici au sunat la 112, anunţând că un urs a intrat într-o livadă.
   
Comuna Buciumeni este învecinată localităţii Pietroşiţa, unde sâmbătă dimineaţă un bătrân în vârstă de 71 de ani a fost ucis de un urs, în timp ce se afla într-o livadă de la marginea pădurii.
   
O femeie aflată în zonă a văzut incidentul şi a ţipat, chemându-i în ajutor pe alţi doi localnici.
   
"După ce l-a atacat pe bărbat şi i-a provocat răni foarte grave, ursul a fugit în pădure. La faţa locului au ajuns Poliţia şi Ambulanţa, dar medicii nu au mai putut să îl salveze pe bărbat, declarând decesul acestuia", declara purtătorul de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu.

------------------------------------

Un bătrân în vârstă de 71 de ani a murit, sâmbătă dimineaţă, după ce a fost atacat de un urs, în satul Dealul Frumos din comuna Pietroşiţa din judeţul Dâmboviţa, conform Mediafax.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Dâmboviţa, Raluca Florescu, incidentul a avut loc sâmbătă dimineaţă, în satul Dealul Frumos, pe o stradă cu acces la pădurea din zonă.
   
Florescu a precizat că bărbatul în vârstă de 71 de ani a fost găsit mort de către localnici, după ce a fost atacat de un urs.
   
Reprezentantul Poliţiei Dâmboviţa a precizat că până acum nu au mai fost înregistrate astfel de incidente în zonă şi că nici nu au existat reclamaţii ale localnicilor privind prezenţa urşilor.
   
Conform sursei citate, o echipă de poliţişti a mers la faţa locului pentru a stabili împrejurările în care a avut loc incidentul.



×
Subiecte în articol: Dambovita atac urs padure cai incidente
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close