Antena 3 CNN Actualitate Dan Voiculescu: Justiţia confirmă că Băsescu a comis fapte ilicite şi a minţit Europa

Dan Voiculescu: Justiţia confirmă că Băsescu a comis fapte ilicite şi a minţit Europa

Dan Voiculescu: Justiţia confirmă că Băsescu a comis fapte ilicite şi a minţit Europa
28 Mai 2013   •   09:02

Preşedintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a publicat, pe blogul personal, motivaţia hotărârii Judecatoriei Sectorului 5 în procesul pe care i l-a deschis preşedintelui Traian Basescu, care "mi-a atribuit, de la tribuna Parlamentului, o afirmaţie pe care nu am făcut-o niciodată (referitoare la controlul asupra justitiei), dar pe care presedintele suspendat a repetat-o sistematic, in ciuda faptului ca i-am comunicat public ca il dau in judecată".

"In consecinta, in temeiul articolelor 72, 75, 253, 1349, 1357 din Codul Civil, art.30 alin.5 si art.20 din Constitutia Romaniei, art.8 si 10 din CEDO, instanta a decis ca TRAIAN BASESCU A COMIS FAPTE ILICITE, prin afirmatiile de natura calomnioasa facute la adresa lui Dan Voiculescu.

Asadar, domnul Basescu care a mintit Europa despre o presupusa lovitura de stat, cauzand grave prejudicii de imagine natiunii romane, a incalcat Codul Civil, Constitutia Romaniei si Conventia Europeana a Drepturilor Omului", arată textul motivării hotărârii Judecătoriei Sectorului 5.

AICI TEXTUL INTEGRAL AL MOTIVĂRII REDACTATE DE INSTANŢA DE JUDECATĂ

"Trebuie remarcat curajul instantei. Nu cred ca a fost deloc usor sa il condamne pe T. Basescu intr-un proces cu Voiculescu si intr-un dosar cu implicatii majore pentru evaluarea adevarului despre referendumul din 2012. Un curaj exceptional al judecatorului care, sunt convins, va fi remarcat pe plan intern si international", a mai scris preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu.
 

×
Subiecte în articol: Dan Voiculescu Antena 3
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa ajunge în România
x close