Antena 3 CNN Actualitate Datele RECENSĂMÂNTULUI arată o realitate şocantă. România, pe PRIMUL loc în Europa, la scăderea populaţiei

Datele RECENSĂMÂNTULUI arată o realitate şocantă. România, pe PRIMUL loc în Europa, la scăderea populaţiei

Datele RECENSĂMÂNTULUI arată o realitate şocantă. România, pe PRIMUL loc în Europa, la scăderea populaţiei
de O.P.    |    08 Feb 2013   •   11:42

Institutul Naţional de Statistică a publicat zilele trecute rezultatele provizorii ale recensământului efectuat în 2011, iar datele nu arată deloc bine. Populaţia României a ajuns la 19.024.936 de locuitori, faţă de 21.680.974 cât număram la recensământul efectuat în 2002.

DOCUMENTUL OFICIAL PUBLICAT DE INS. Rezultatele provizorii ale RECENSĂMÂNTULUI

Mulţi oameni par să se fi "evaporat" pur şi simplu de pe teritoriul ţării noastre, iar natalitatea scăzută este un alt factor de risc uriaş la care este supusă România.

Privind totul dintr-un context european, situaţia nu stă deloc bine: România ocupă primul loc în ceea ce priveşte scăderea populaţiei, cu un procent de -12%, chiar dacă în întreaga Europă se vorbeşte despre îmbătrânirea populaţiei, la noi în ţară acest lucru se îmbină şi cu alţi factori extremi care determină "evaporarea" populaţiei.

Într-un material realizat de Econtext.ro se poate vedea că imediat după noi în topul scăderii populaţiei se află Lituania, cu un procent de 7%, apoi Bulgaria, cu 5%.

La polul opus statele din Europa care s-au bucurat de o creştere a populaţiei se află Spania, Cipru, Irlanda cu procente de 13, 14, 15%.



×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close