Antena 3 CNN Actualitate De ce a fost demis directorul Institutului Geologic Român. Ce acuzaţii îi aduce Guvernul lui Ştefan Marincea

De ce a fost demis directorul Institutului Geologic Român. Ce acuzaţii îi aduce Guvernul lui Ştefan Marincea

De ce a fost demis directorul Institutului Geologic Român. Ce acuzaţii îi aduce Guvernul lui Ştefan Marincea
Sursa foto: Foto: Antena 3
17 Oct 2013   •   11:20

Guvernul îl acuză pe fostul director al Institutului Geologic Român, Ştefan Marincea, că apără interesele unei companii concurente Gabriel Resources, Barrick Gold, cu care Ştefan Marincea ar avea relaţii comerciale.

De altfel, potrivit unui raport al Executivului, Marincea a participat în ultima perioadă la mai multe acţiuni şi manifestări împotriva proiectului minier de la Roşia Montană şi a atacat în faţa comisiei parlamentare raportul şi avizul emis chiar de instituţia pe care o conducere.

În acelaşi document se mai vorbeşte despre o serie de ilegalităţi comise de Ştefan Marincea la conducerea IGR. Acesta ar fi făcut angajări fără concurs pe posturi de conducere care au fost ocupate de persoane apropiate directorului.

În plus, una dintre maşinile institutului a fost închiriată companiei Barrick Gold în regim de taxi, pentru 40 de eurocenţi pe minut.

Directorul Institutului Geologic, demis prin fax

Ştefan Marincea a fost demis ieri prin fax. Marincea consideră că înlăturarea sa de la şefia IGR ar putea să aibă legătură cu faptul că a cerut desecretizarea unor proiecte de la Roşia Montană.

Demiterea a venit la scurt timp după ce acesta a acuzat un director de la Ministerul Mediului că i-a minţit pe membrii Comisiei parlamentare pentru proiectul minier de la Roşia Montană.

Mai mult, fostul director al Institutului Geologic spune că nu de puţine ori a primit ameninţări din partea unor oameni cu funcţii oficiale.


×
Subiecte în articol: Gaze de sist
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close