Antena 3 CNN Actualitate Denunţul depus de Elena Udrea la DNA arată modul în care funcţiona propaganda regimului Băsescu

Denunţul depus de Elena Udrea la DNA arată modul în care funcţiona propaganda regimului Băsescu

Denunţul depus de Elena Udrea la DNA arată modul în care funcţiona propaganda regimului Băsescu
17 Feb 2015   •   11:48

Denunţul depus de Elena Udrea la DNA scoate la iveală modul în care funcţiona şi era finanţată maşina de propagandă a regimului Băsescu. În documentul depus la DNA, Udrea nu s-a sfiit să dezvăluie şi faptul că, pentru plata pilonilor propagandei, se făceau intervenţii la cel mai înalt nivel, dar a descris şi felul în care mergeau banii spre propaganda băsistă şi cum funcţiona aceasta ca o portavoce pentru cei de la care venea finanţarea.

Negru pe alb, Elena Udrea a descris în denunţ modul în care oamenii de afaceri care au profitat din plin de regimul Băsescu erau determinaţi să finanţeze maşina de propagandă.

Udrea: Sorina Matei, vocea lui Coldea

"Cert este că Nicolae Dumitru îi făcea diverse servicii lui Florian Coldea. Unul era să plătească salariul unor jurnalişti, cum ar fi Sorina Matei de la B1. Evident că doamna Matei este un jurnalist care ştie cine o plăteşte şi de ce. Ca urmare, poziţia pe care o are este aceea de a fi vocea lui Kovesi şi a lui Coldea la televizor în emisiunea pe care o are."

Sursa: Denunţul Elenei Udrea

Imediat ce Elena Udrea a făcut şi public această afirmaţie, emisiunea Sorinei Matei a ieşit de pe post. Directorul televiziunii, Sorin Oancea, s-a grăbit să anunţe ca Matei a intrat în concediu de odihnă fără să dea vreun termen sau vreo explicaţie.
 
Sorin oancea, despre absenţa Sorinei Matei:

„Sorina Matei şi-a luat concediu de odihnă o săptămână sau două".

Sursa: Reporter Virtual

Considerat un apropiat al lui Băsescu, Oancea este cel care a creat ma;ina de propaganda din Calea Victoriei şi i-a închinat-o fostului preşedinte.

La momentul cooptării lui Oancea, Traian Băsescu, disperat că pierduse sprijinul popular, a pus la bătaie toate resursele juridice, politice şi economice pentru a putea crea o maşină de propagandă care să-i servească interesele. În schimbul închinarii fiecarui minut din spaţiul de emisie, erau asigurate sursele de finantare. Culmea, deşi multă vreme s-a spus ca era unul dintre cei care finanţau din umbră postul, cea care ridica valul de mister asupra surselor de finanţare este chiar Elena Udrea, care a descris într-un interviu modul în care se găseau bani pentru plata pilonilor prapagandei.

Sorin Oancea niciodată nu a vrut să explice dacă Elena Udrea avea dreptate. Ameninţate cu pierderea credibilităţii in faţa dezvălurilor procurorilor despre adevărata faţă a regimului Băsescu, canalele media închinate lui până în decembrie par să-l părăsească. Deocamdată doar postul condus de Sorin Oancea pare să-l mai susţină fără rezerve la fel cum a făcut-o şi pe vremea în care, direct sau indirect, fostul stăpân de la Cotroceni asigura în schimbul susţinerii surse de finanţare pentru maşina de propagandă din Calea Victoriei.



×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close