Antena 3 CNN Actualitate Deputatul Alin Trăşculescu a fost eliberat. A stat 24 de ore în arest după ce a fost prins luând mită

Deputatul Alin Trăşculescu a fost eliberat. A stat 24 de ore în arest după ce a fost prins luând mită

Deputatul Alin Trăşculescu a fost eliberat. A stat 24 de ore în arest după ce a fost prins luând mită
de O.P.    |    12 Noi 2012   •   05:44

Deputatul PDL, Alin Trăşculescu, a fost eliberat în urmă cu puţin timp, după ce a petrecut 24 de ore în arestul poliţiei Capitalei. Trăşculescu a fost reţinut sîmbătă noaptea după ce a fost prins în flagrant delict de procurorii DNA pentru luare de mită în plină campanie electorală.

Procurorii DNA erau de mai multă vreme pe urmele sale. Preşedintele PDL Vrancea a fost prins în flagrant delict după mai multe luni de monitorizări video şi interceptări telefonice.

Aveau informaţii că urma să primească 150 de mii de euro pentru a ajuta un om de afaceri vrâncean să obţină mai uşor contracte cu statul.

În momentul reţinerii, ar fi trebuit să primească doar prima tranşă, adică 50 de mii de euro.

Procurorii DNA susţin că în perioada noiembrie 2010-noiembrie 2012, Alin Trăşculescu a cerut de la omul de afaceri care l-a denunţat suma de 50.000 de euro. Pretenţiile lui au crescut ulterior până la 150.000 de euro. Banii au fost pretinşi prin intermediul unui apropiat al lui Trăşculescu, administratorul unei firme, care l-a constrâns prin ameninţare pe afacerist să vireze banii în contul firmei sale.

În schimbul banilor, Alin Trăşculescu ar fi lăsat să se înţeleagă că are influenţă asupra funcţionarilor din Ministerul Dezvoltării Regionale, condus la acea vreme de Elena Udrea, şi îl poate ajuta pe omul de afaceri să obţină o serie de contracte.

Anchetatorii îl acuză pe deputat că ar fi primit, în mai multe tranşe, suma de 464.000 de lei, prin intermediarul său. Avocatul lui Trăşculescu susţine că probele procurorilor nu ar justifica reţinerea demnitarului.

Intermediarul lui Alin Trăşculescu, omul de afaceri Marian Valeriu Calotă, a fost şi el reţinut.

Procurorii vor propune arestarea preventivă a acestuia pentru 29 de zile.




×
Subiecte în articol: Alin Trăşculescu
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close