Antena 3 CNN Actualitate Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest preventiv încă 30 de zile

Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest preventiv încă 30 de zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    02 Apr 2012   •   20:10

Deputatul Mihail Boldea rămâne în arest, după ce judecătorii instanţei supreme i-au respins, luni, recursul faţă de arestarea preventivă pentru 30 de zile, în dosarul în care este acuzat de înşelăciune şi constituire a unui grup infracţional organizat, informează Mediafax. Decizia de astăzi este definitivă.

Mihail Boldea le-a cerut judecătorilor să nu-l trimită înapoi "în celula aia de patru metri pătraţi", alături de "un asasin, un proxenet şi un traficant de droguri".

"Vă spun sincer că nu am cunoscut caracterul excepţional al măsurii arestării decât când am fost dus într-o boxă de trei metri pătraţi. (...) Nu am spus niciodată nimănui să nu declare nimic şi ca avocat le-am dat un sfat juridic, şi anume acela de a se prevala la dreptul de tăcere. (...) Vă implor! Nu mă terminaţi fizic, nu mă trimiteţi în arestul ăla. Stăm patru inşi într-o celulă de patru metri pătraţi. Eu, un asasin, un traficant de droguri şi un proxenet. Vă implor! Nu mă trimiteţi în boxa aia din nou. M-a făcut presa terci, aveam apă caldă o dată pe săptămână, nu sunt un criminal sau asasin", şi-a încheiat Boldea declaraţia finală.

Senatorul a spus că nu s-a sustras anchetei, că putea să nu se mai întoarcă niciodată în România, dar că, în semn de bună-credinţă, după aflarea veştii că este urmărit penal, a căutat imediat o cale să revină în ţară pentru a participa la ancheta procurorilor.

La rândul lor, avocaţii le-au spus judecătorilor că din probele dosarului nu ar rezulta pericolul social de care vorbesc procurorii. Totodată, avocaţii au arătat că Boldea trebuia ascultat în Camera Deputaţilor, aceasta fiind o cerinţă imperativă a normelor penale în vigoare.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis, pe 22 martie, emiterea unui mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Mihail Boldea, pentru 30 de zile, judecătorii instanţei supreme admiţând propunerea procurorilor DIICOT, care au invocat printre temeiuri şi faptul că parlamentarul se sustrage urmăririi penale.

Deputatul Mihail Boldea a fost adus în România pe 27 martie, mandatul de arestare preventivă emis în 22 martie fiind confirmat atunci de instanţa supremă.

Potrivit procurorilor, pentru obţinerea de foloase materiale injuste, în perioada 2006 - 2008, deputatul Boldea ar fi constituit un grup infracţional organizat împreună cu Mihaela Cristina Bolboceanu - avocat în cadrul Baroului Galaţi, Aurica Maria Luchiniuc - membru în cadrul Curţii de Arbitraj de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie Galaţi şi fost subprefect al judeţului Galaţi, Elena Petrea - secretar în cadrul Cabinetului Individual de Avocatură "Boldea Mihail" şi Tănase Petrică.

Mihail Boldea a falsificat documente pentru a intra în posesia a nouă imobile din Galaţi, a cerut unor gălăţeni care l-au ajutat în campania electorală să găsească martori mincinoşi, de condiţie modestă, tip "boschetar" sau alcoolici, pentru procesele civile în care erau folosiţi falşi proprietari. Prejudiciul total se ridică la aproape un milion de euro.




×
Subiecte în articol: mihail boldea arest deputat inselaciune
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close