Antena 3 CNN Actualitate Deputatul PNL Virgil Pop, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă

Deputatul PNL Virgil Pop, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă

Deputatul PNL Virgil Pop, condamnat la cinci ani de închisoare pentru trafic de influenţă
Sursa foto: Foto: realpress.ro
de M.Z.    |    16 Dec 2011   •   14:49

Deputatul PNL Virgil Pop a fost condamnat, vineri, la cinci ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă, decizia nefiind definitivă. Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie de condamnare a lui Pop la cinci ani de închisoare cu executarea poate fi contestată la Completul de cinci judecători al instanţei supreme, potrivit Mediafax.

Virgil Pop a fost trimis în judecată în decembrie 2008, iniţial dosarul fiind judecat la Tribunalul Cluj. Ulterior, el a cerut instanţei declinarea competenţei de judecată la instanţa supremă, din cauza calităţii de deputat, el fiind ales atunci în colegiul 8 Turda. Astfel, dosarul a ajuns la instanţa supremă, care a început pe 8 mai 2009 dezbaterile în procesul deputatului Virgil Pop.

Liberalul Virgil Pop a stat în arest din 18 noiembrie până în 11 decembrie 2008, când Curtea de Apel Cluj a înlocuit măsura cu interdicţia de a părăsi ţara.

Potrivit DNA, în perioada decembrie 2007- februarie 2008, în calitatea pe care o avea de consilier judeţean, Pop a pretins 80.000 euro, din care a primit 130.000 de lei şi 30.000 de euro de la un denunţător.

Banii ar fi fost primiţi pentru ca, prin influenţa pe care o avea asupra persoanelor cu funcţii de conducere din SC Electrica SA Bucureşti şi Transilvania Nord, precum şi asupra preşedintelui Consiliului Judeţean Cluj de atunci, să determine încheierea unor contracte de execuţie de lucrări de instalaţii electrice în favoarea societăţii administrate de denunţător.

Pentru a ascunde provenienţa sumei de 130.000 de lei, Pop a determinat-o pe Adina Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL Turda, să întocmească acte fictive privind prestări de servicii între societatea acesteia şi firma denunţătorului, iar apoi deputatul PNL a semnat personal borderoul de achiziţii fictiv, încasând prin virament bancar suma de 70.005 de lei, provenind din infracţiunea de corupţie.

În acest dosar, a mai fost trimis în judecată, în stare de libertate, Adina Gorgan, administrator al SC Turdarom Advertising SRL, pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată şi spălare de bani.

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close