Antena 3 CNN Actualitate Un director OTV, Doru Iuga, reţinut pentru proxenetism şi relaţii sexuale cu minori

Un director OTV, Doru Iuga, reţinut pentru proxenetism şi relaţii sexuale cu minori

Un director OTV, Doru Iuga, reţinut pentru proxenetism şi relaţii sexuale cu minori
Sursa foto: Foto: Antena 3
30 Iun 2011   •   08:16
Update 20.10 - Directorul OTV Doru Iuga a fost reţinut în dosarul de proxenetism şi relaţii sexuale cu minori, în care au fost audite 27 de persoane. În acelaşi dosar au mai fost reţinute trei persoane.

Locuinţa lui Doru Iuga a fost percheziţionată în cadrul mai multor descinderi care vizau reţeaua de proxeneţi.

"Cercetările au vizat trei categorii de bărbaţi: proxeneţi, tineri bărbaţi care se prostituează şi clienţii acestora", a declarat Bogdan Staicu, purtător de cuvânt la Parchet.

În acest dosar, sunt implicaţi mai mulţi copii cu vârste între 16 şi 17 ani.

Directorul de programe al OTV, Doru Iuga, pare a fi un personaj-cheie al acestei reţele. Procurorii l-au mai audiat şi anul trecut, într-un dosar de şantaj.

"Eu habar n-am de ce am fost chemat, probabil că dacă fac parte din conducere sunt acuzat", a spus Iuga.

Angajatul lui Dan Diaconescu a mai fost acuzat că îşi cumpără minori pentru servicii sexuale, în urmă cu trei ani. Acuzaţia o făcea celebrul travestit, Naomi.

Surse judiciare spun că proxeneţii şi clienţii aveau o poreclă specială pentru minori. "Pachete" sau "purceluşi".

"Proxeneţii primeau sute chiar mii de lei. Iar tinerii, sume mult mai mici de ordinul zecilor sau sutelor de lei", a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului.

Un alt nume interesant în dosar este Doru Bratu. Un tânăr fotbalist al Rapidului, care a fost împrumutat la FC Snagov. Rămâne de văzut pe ce rol a jucat în reţeaua proxeneţilor. Atât el, cât şi Doru Iuga.
 


Prostituţie, proxenetism, pedofilie sunt doar câteva dintre acuzaţiile aduse unui grup infracţional din Capitală şi Ilfov. Au fost făcute perheziţii în mai multe locuinţe, printre care cea a unui director al OTV, Doru Iuga, şi a unui om de afaceri german.  Se pare că reţeaua era una foarte veche, care activa de mai bine de 7 ani.


Doru Iuga, director al postului OTV, este unul dintre clienţii reţelei vizate în anchetă. Locuinţa acestuia a fost percheziţionată.

Majoritatea membrilor reţelei acuzate de infracţiuni de proxenetism şi prostituţie masculină au fost deja aduşi la Poliţia Capitalei, unde vor fi audiaţi.

Procurorii pot cere arestarea preventivă chiar şi a clienţilor reţelei dacă se va dovedi că aceştia au întreţinut relaţii sexuale cu persoane minore şi aveau cunoştinţă de acest fapt, informează Mediafax.

Peste 250 de oameni ai legii au participat la percheziţiile din Ilfov şi Bucureşti.
 







×
Subiecte în articol: perchezitii proxenetism
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close