Antena 3 CNN Actualitate Detalii EXPLOZIVE care arată cât de mult au furat Cocoşii, Udrea şi Bica. Era o întreagă reţea, foarte bine organizată

Detalii EXPLOZIVE care arată cât de mult au furat Cocoşii, Udrea şi Bica. Era o întreagă reţea, foarte bine organizată

Detalii EXPLOZIVE care arată cât de mult au furat Cocoşii, Udrea şi Bica. Era o întreagă reţea, foarte bine organizată
de O.P.    |    06 Mar 2015   •   05:37

 Dorin Cocoş şi fiul său au detaliat în faţa procurorilor modul în care erau împărţite şpăgile în dosarul retrocedărilor. Banii pe care Dorin Cocoş îi primea să facă trafic de influenţă erau daţi în sacoşă celor care rezolvau dosarele chiar în hotelul deţinut de acesta.

Rolul lui Alin Cocoş era să facă legăturile între cei implicaţi în dosare. Tot el a fost cel care i-a vândut Alinei Bica un teren la jumătate de preţ ca să acopere o şpagă.

Potrivit fostului soţ al Elenei Udrea, toţi banii treceau pe la el.   În cazul unui dosar de despăgubire pe care a promis să îl rezolve, a primit o şpagă de 4.800.000 de euro de la omul de afaceri Gheorghe Stelian. Din aceşti bani şi-a oprit o cotă standard: 1.200.000 de euro. 800.000 de euro au mers la Crinuţa Dumitrean, şefa ANRP, iar cea mai mare sumă a încasat-o vicepreşedintele ANRP, Sergiu Diacomatu.

"După rezolvarea favorabilă a cererii de despăgubire domnul Diacomatu Sergiu a venit la mine la hotel şi i-am remis suma de 2.500.000 de euro, suma de 2.500.000 de euro reprezentând prima tranşă din totalul de 4.800.000 de mii de euro. Nu cunosc dacă domnul Diacomatu Sergiu a împărţit-o cu altcineva".

Într-un alt dosar de despăgubire, partea lui Diacomatu a fost mult mai mare: 5.000.000 de euro. Aceasta era partea lui din cele 8.000.000 de euro pe care Dorin Cocoş le-a primit de la Gheorghe Stelian. De data aceasta, în schemă a intrat şi fostul vicepreşedinte al ANAF, Bogdan Şerban, care a primit şi el o şpagă de 800.000 de euro. Dorin Cocoş şi-a oprit din nou partea lui şi a mai plătit încă un milion de euro către şefa ANRP, Crinuţa Dumitrean.

"Eram în biroul tatălui meu Cocoş Dorin la Euro Hotels când acesta i-a înmânat domnului Diacomatu Sergiu o sacoşă din plastic despre care ştiam că conţine bani. Nu pot să precizez suma, avea un anume cuantum, dar având în vedere faptul că a fost nevoie să fie pusă într-o sacoşă cred că era de un cuantum considerabil".

Alina Bica ar fi fost recompensată cu un teren în Snagov, cu o suprafaţă de 4.200 de metri pătraţi. Despre această tranzacţie au depus mărturie atât Dorin Cocoş cât şi Alin Cocoş.

"Am vândut acest teren la jumătate preţ faţă de preţul de piaţă domnului Mihăilescu datorită faptului că Dragoş Bogdan nu mi-a confirmat că parte din cei 800.000 de euro pe care îi dădusem au ajuns şi la doamna Alina Bica. Ştiu că ulterior terenul a ajuns la doamna Alina Bica sau cel puţin aşa m-a informat domnul Mihăilescu".

Atât Dorin Cocoş cât şi fiul său au cerut magistraţilor să parcurgă procedura simplificată cu recunoaşterea vinovăţiei.

×
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close