Antena 3 CNN Actualitate Dezastrul ecologic din Ungaria ar putea afecta şi România (VIDEO)

Dezastrul ecologic din Ungaria ar putea afecta şi România (VIDEO)

Dezastrul ecologic din Ungaria ar putea afecta şi România (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
05 Oct 2010   •   15:50

România, Bulgaria, Serbia şi Ucraina se numără printre ţările care ar putea fi afectate de scurgerea de reziduuri chimice produsă marţi în Ungaria, după ce rezervorul unei fabrici de alumină a cedat.

Presa ungară, citată de Novinite.com, subliniază că reziduurile ar putea ajunge în Dunăre, astfel că există riscul ca aceste patru ţări să fie afectate de poluare.

Potrivit Agenţiei bulgare pentru Explorarea Dunării, citată de Focus News, reziduurile chimice ar putea ajunge în partea bulgară a fluviului cel mai devreme în şapte zile. Poluarea nu ar trebui să atingă, însă, cote alarmante, după ce reziduurile vor trece prin hidrocentrala Porţile de Fier, situată cu zece kilometri înainte de teritoriul Bulgariei.

Imagini cu zonele afectate din Ungaria:

Autorităţile din Ungaria au declarat, marţi, stare de alertă în trei comitate, după ce două localităţi au fost inundate de reziduurile industriale. Patru persoane au murit, iar peste 120 au fost rănite, după ce unul dintre rezervoarele fabricii Ajkai Timfoldgyar a cedat. Totodată, mai multe persoane sunt date dispărute.

Potrivit BBC, reziduurile conţin substanţe caustice şi sunt toxice dacă sunt ingerate. Circa 700.000 de metri cubi de reziduuri s-au împrăştiat când a cedat rezervorul fabricii de alumină, situată la 160 de kilometri vest de Budapesta.

În zona afectată, pământul are acum culoarea cărămizie. Peste 400 de case au fost inundate cu aceaste scurgeri, iar o localitate a fost evacuată. Autorităţile au construit adăposturi temporare pentru sinistraţi.



Antena3.ro


×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close