Antena 3 CNN Actualitate Directorul ANM: Până la 1 martie este puţin probabilă producerea unor inundaţii

Directorul ANM: Până la 1 martie este puţin probabilă producerea unor inundaţii

Directorul ANM: Până la 1 martie este puţin probabilă producerea unor inundaţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
16 Feb 2012   •   16:01

Până la 1 martie este puţin probabilă producerea unor inundaţii, în condiţiile în care în următoarele două săptămâni temperatura nu va creşte în timpul zilei până la zece grade şi nici nu sunt prognozate ploi, a declarat, joi, directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie, Ion Sandu.

Directorul Administraţiei Naţionale de Meteorologie a precizat că eventuale inundaţii majore în următoarele două săptămâni s-ar putea produce dacă temperatura ar creşte în timpul zilei la cel puţin 10 grade Celsius, iar noaptea nu ar scădea sub zero grade şi dacă s-ar înregistra precipitaţii sub formă de ploaie de 10-15 litri pe metru pătrat.

"Sunt necesare două condiţii pentru ca să înceapă acest fenomen de viituri. Aceste condiţii sunt: temperaturi de 10 grade ziua şi de 0 grade noaptea. În acelaşi timp să avem şi precipitaţii de 10-15 litri pe metru pătrat sub forma de ploaie. Pericolul că viiturilor este real, dar nu poate să înceapă atâta timp cât cele 2 condiţii nu sunt îndeplinite.

Ion Sandu a precizat că aceste două condiţii nu vor fi îndeplinite până pe 1 martie, astfel încât producerea unor inundaţii este puţin probabilă.

 



Pentru informaţii complete despre starea vremii, accesaţi site-ul meteoplus.ro.


×
Subiecte în articol: viituri inundatii romania
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close