Antena 3 CNN Actualitate DNA cere un nou aviz de arestare a deputatului Marko Attila

DNA cere un nou aviz de arestare a deputatului Marko Attila

DNA cere un nou aviz de arestare a deputatului Marko Attila
26 Mar 2015   •   16:40

Procurorii DNA cer un nou aviz pentru arestarea deputatului Marko Attila Gabor, în dosarul în care este suspectat de abuz în serviciu privind acordarea de despăgubiri pentru imobile supraevaluate cu aproximativ 75 de milioane de euro.

Deputatul UDMR Marko Attila, inculpat în dosarul Bica, a fugit în luna decembrie la Budapesta.

Avocatul deputatului Marko Attila, Eugen Iordăchescu, a declarat în direct la Antena 3 că Marko Attila nu a fugit din ţară şi că presupusa  fugă "este o poveste."

Întrebat de ce nu se află în ţară, avocatul lui Marko Attila a răspuns: "Pentru că a apreciat că actul de justiţie nu corespunde unor exigenţe".

Pe 3 decembrie, plenul Camerei Deputaţilor a aprobat, cu 171 voturi "pentru" şi 111 "împotrivă", cererea ministrului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive adeputatului UDMR Marko Attila Gabor. 
 
Ministrul Justiţiei a solicitat Camerei Deputaţilor încuviinţarea arestării preventive a deputatului Marko Attila Gabor, acuzat de abuz în serviciu în dosarul în care este implicată şi fosta şefă a DIICOT Alina Bica. 

Cu toate acestea, ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, afirmă că nu ştie unde se află deputatul UDMR şi a declarat că în acest moment nu este oportun să se facă negocieri, atât timp cât orice stat european este obligat să procedeze conform normelor europene în privinţa cererilor făcute de altă ţară membră. 

Recent, avocatul lui Marko Attila a declarat că acesta a primit protecţie din partea premierului Ungariei Viktor Orban, însă ulterior Marko Attila a negat acest lucru.

În noiembrie 2014, deputatul UDMR Marko Attila a fost condamnat definitiv la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu, într-un alt dosar privind restituirea unor imobile.

×
Subiecte în articol: Marko Attila DNA
Parteneri
Cod galben de ploi, ninsoare şi vânt. Se strică vremea în toată ţara
x close