Antena 3 CNN Actualitate DNA confirmă acuzaţiile comisarului Traian Berbeceanu

DNA confirmă acuzaţiile comisarului Traian Berbeceanu

DNA confirmă acuzaţiile comisarului Traian Berbeceanu
Sursa foto: Foto: Antena 3
19 Mar 2014   •   15:42
DNA confirmă acuzaţiile comisarului Traian Berbeceanu. Ofiţerii pe care Berbeceanu i-a acuzat că au încercat să fabrice probe împotriva sa sunt cercetaţi penal de DNA.

Şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, un subaltern şi un alt procuror sunt urmăriţi penal pentru abuz în serviciu, respectiv complicitate la această infracţiune, în legătură cu instrumentarea dosarului Berbeceanu, în care acesta ar fi fost reţinut fără probe, potrivit DNA.

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), şeful DIICOT Alba, Ioan Mureşan, este urmărit penal pentru săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi represiune nedreaptă, informează Mediafax.

Alin Muntean, ofiţer de poliţie judiciară în cadrul BCCO Alba, este urmărit penal pentru complicitate la săvârşirea infracţiunilor concurente de abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi complicitate la represiune nedreaptă.

Nicolaie Cean, fost procuror DIICOT, actualmente procuror la Parchetul de pe lângă Tribunalul (PT) Alba, pentru complicitate la abuz în serviciu asimilat infracţiunilor de corupţie.

Traian Berbeceanu a stat în arest din 24 octombrie până în 26 noiembrie 2013, fiind acuzat că a sprijinit o grupare suspectată de evaziune fiscală cu produse petroliere, cu un prejudiciu de peste 3,5 milioane de lei.

×
Subiecte în articol: Traian berbeceanu DNA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu ar urma să îşi retragă candidatura
x close