Antena 3 CNN Actualitate Doctorii din toată ţara ar putea intra în GREVĂ GENERALĂ începând cu 1 iulie. Ministrul Sănătăţii: Este o acţiune agresivă

Doctorii din toată ţara ar putea intra în GREVĂ GENERALĂ începând cu 1 iulie. Ministrul Sănătăţii: Este o acţiune agresivă

Doctorii din toată ţara ar putea intra în GREVĂ GENERALĂ începând cu 1 iulie. Ministrul Sănătăţii: Este o acţiune agresivă
Sursa foto: Foto: naturalbias.com
20 Iun 2013   •   13:00

Medicii din toată ţara, dar şi restul personalului din sistemul sanitar, ar putea în grevă generală. Doctorii sunt nemulţumiţi de salariile mici, de condiţiile de lucru şi de modul în care sunt trataţi angajaţii din Sănătate în România. Protestele sunt programate să înceapă pe 1 iulie.

Anunţul privind protestele personalului medico-sanitar a fost făcut, miercuri, de preşedintele Colegiului Medicilor din România (CMR), prof. dr. Vasile Astărăstoae. Acesta a spus a spus că vorbeşte în numele tuturor organizaţiilor profesionale din sistem.

Potrivit lui Astărăstoae, în perioada următoare vor avea loc consultări în teritoriu cu privire la stabilirea calendarului protestelor, informează Mediafax.
   
Preşedintele CMR a ţinut să sublinieze că, deocamdată, nu este nimic cert, ţinând cont că organizarea protestelor depinde de răspunsul autorităţilor.

Ministrul Sănătăţii, surprins de anunţul privind protestele medicilor

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat că este surprins de o acţiune atât de „agresivă”. Ministrul a făcut apel la medici să pună pacienţii pe primul loc.

„Ca medic sunt cu sufletul alături de colegii mei. Ca cetăţean, sunt îngrijorat că s-a ajuns la o asemenea situaţie care poate să producă traume tuturor” a declarat medicul Nicolae Bacalbaşa pentru Antena 3.

Preşedintele Colegiului Medicilor din România, despre grevă:






×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close