Antena 3 CNN Actualitate Doctorul Mencinicopschi, târât într-un proces politic

Doctorul Mencinicopschi, târât într-un proces politic

Doctorul Mencinicopschi, târât într-un proces politic
de M.T.    |    04 Aug 2014   •   10:36

Un om de ştiinţă care şi-a dedicat patru decenii cercetării a devenit peste noapte victimă a unei răzbunări politice. Vorbim despre doctorul Mencinicopschi pe care procurorii îl acuză de abuz în serviciu în dosarul privatizării ICA. După ani de procese, doctorul speră să i se dovedească nevinovăţia.

Profesorul Mencinicopschi spune că ancheta privind privatizarea ICA, în care a fost angrenat, este o nedreptate. I s-au pătat patru decenii de activitate pentru a face loc unei răzbunări politice.

Gheorghe Mencinicopschi susţine că fără parteneriatul cu Grivco, ICA ar fi dispărut complet.  Investiţiile făcute după privatizare au salvat Institutul de Cercetări Alimentare, care la începutul anilor '90 nu reuşea nici măcar să îşi plătească angajaţii.

Miza unui tun imobiliar nu se justifică, spune doctorul Mencinicopschi. Fostul sediul al ICA devenise un pericol pentru cercetători dar şi pentru cei care locuiau în apropiere. Într-o stare avanasată de degradare, clădirea nu a mai putut folosi cercetării.

Gheorghe Mencinicopschi se consideră nevinovat şi vrea să se dovedească acest lucru până la finalul procesului.

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță trei tipuri noi de vouchere pentru români
x close