Antena 3 CNN Actualitate Documente care atestă că Dan Voiculescu le-a donat fiicelor averea în mod legal

Documente care atestă că Dan Voiculescu le-a donat fiicelor averea în mod legal

Documente care atestă că Dan Voiculescu le-a donat fiicelor averea în mod legal
de M.T.    |    04 Aug 2014   •   08:14

Dan Voiculescu şi-a donat averea către fiicele sale în 2006, la un an după ce Parchetul îi dăduse neînceperea urmăririi penale. Aşadar, nu a existat nicio anchetă la acel moment care să îl determine pe preşedintele fondator al PC să vrea să îşi pună la adăpost averea de teamă că i s-ar putea pune sechestru.

Jurnaliştii Enaţional.ro prezintă în exclusivitate documente care atestă că Dan Voiculescu le-a donat fiicelor, Camelia şi Corina, averea sa în mod legal.

Averea lui Dan Voiculescu a fost trecută pe numele fiicelor acestuia în 2006, la un an după ce Parchetul a decis neîneceperea urmăririi penale în dosarul ICA. Actul notarial prin care Dan Voiculescu a donat grupul de firme pe care îl deţine a fost publicat în exclusivitate de Enaţional.

Preşedintele fondator al Partidului Conservator a luat atunci decizia de a ieşi din toate afacerile pe care le avea, fără să aibă vreo problemă judiciară la acel moment.

Nu se poate spune că banii donaţi au fost obţinuţi din vreo infracţiune în cazul ICA din moment ce chiar procurorii au dat neînceperea urmăririi penale, cu un an mai devreme, mai arată Enaţional.ro.

Despre abuzurile procurorilor vorbeste si Grupul de Investigaţii Politice, care a publicat în premieră cele două sesizări care au stat la baza redeschiderii Dosarului ICA de către Direcţia Naţională Anticorupţie condusă la acea vreme de Daniel Morar.

Este vorba despre o copie a unui articol apărut într-un ziar, depusă de „un cetăţean scârbit", după cum se semnează, şi o sesizare anonimă. Prin această sesizare se cerea anchetarea lui Dan Voiculescu pentru că îl „combate" pe preşedintele Traian Băsescu, şi anchetarea lui Mircea Badea pentru că vânează tot ce găseşte în presă în legătură cu Băsescu. 

×
Subiecte în articol: dosarul telepatia Dan Voiculescu ICA
Parteneri
Gestul șocant făcut ucigașul Mirelei. S-a întâlnit cu sora ei
x close