Antena 3 CNN Actualitate Doi medici de la Spitalulul Grigore Alexandrescu, reţinuţi pentru şpagă. Contractele lor vor fi suspendate temporar, dacă se prelungeşte perioada de reţinere

Doi medici de la Spitalulul Grigore Alexandrescu, reţinuţi pentru şpagă. Contractele lor vor fi suspendate temporar, dacă se prelungeşte perioada de reţinere

Doi medici de la Spitalulul Grigore Alexandrescu, reţinuţi pentru şpagă. Contractele lor vor fi suspendate temporar, dacă se prelungeşte perioada de reţinere
Sursa foto: Foto: codingnews.inhealthcare.com
de M.Z.    |    09 Apr 2013   •   15:54
Update 15.53 - Contractele de muncă ale celor doi medici de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" acuzaţi de luare de mită vor fi suspendate temporar, dacă se va dispune prelungirea perioadei de reţinere, se arată într-un comunicat semnat de managerul spitalului, prof. dr. Dan Mircea Enescu.

Acesta a mai precizat că, luni, o echipă de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a solicitat deplasarea medicului primar Ozsvath Gheorghe şi a medicului anestezist Rusu Florin la sediul procuraturii pentru declaraţii.

Medicii au fost reţinuţi pentru 24 ore.

Update 14.53
- Managerul Spitalului "Grigore Alexandrescu", Dan Enescu, a declarat că unitatea sanitară va face o anchetă în cazul medicilor Gheorghe Ştefan Ozsvath şi Florin Rusu, reţinuţi pentru luare de mită, precizând că până acum nu au fost reclamaţii din partea familiilor pacienţilor trataţi în spital.

"Vom face o anchetă în cazul celor doi doctori. Îmi pare rău pentru acest incident, mai ales că până acum nu am primit nicio reclamaţie la adresa doctorilor Gheorghe Ştefan Ozsvath şi Florin Rusu, acesta din urmă fiind chiar şeful Clinicii de Anestezie Terapie Intensivă, cel care a reuşit să ţină în viaţă cei cinci bebeluşi arşi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti", a spus profesorul Dan Enescu.
___________________________________________

Medicii Gheorghe Ştefan Ozsvath şi Florin Rusu, de la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din Capitală, au fost reţinuţi, marţi, pentru luare de mită, după ce ar fi primit bani pentru a opera trei copii, informează Mediafax.

La percheziţia corporală, asupra doctorilor au fost găsiţi peste 6.000 de lei.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti i-au reţinut marţi pe medicul chirurg Gheorghe Ştefan Ozsvath şi pe medicul anestezist Florin Dumitru Cătălin Rusu pentru luare de mită şi cer Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a acestora pentru 29 de zile.

Medicul Gheorghe Ştefan Ozsvath este acuzat că a primit câte 600 de lei pentru a opera trei copii.

"S-a reţinut că, în zilele de 7 şi 8 aprilie 2013, pentru a efectua intervenţiile chirurgicale asupra pacienţilor minori C.A.M., C.V.G. şi G.L.C., medicul chirurg Ozsvath Gheorghe Ştefan a primit câte 600 de lei pentru fiecare intervenţie chirurgicală. La percheziţia corporală efectuată asupra medicului a fost găsită suma de 3.076 de lei", au precizat procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti într-un comunicat de presă.

Anchetatorii l-au reţinut pe medicul anestezist Florin Rusu pentru că ar fi primit 550 pentru a participa la cele trei operaţii.

"Totodată, s-a reţinut că, în ziua de 08 aprilie 2013, pentru a participa la cele trei intervenţii chirurgicale, medicul anestezist Rusu Florin Dumitru Cătălin a primit suma de 150 de lei pentru primul pacient, respectiv câte 200 de lei pentru fiecare dintre ceilalţi doi pacienţi. Medicul avea asupra sa suma de 3.050 de lei la momentul conducerii la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti", au mai arătat procurorii.

Cercetările în acest caz au fost făcute de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală Anticorupţie.







×
Subiecte în articol: luare de mita mita
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close